Lucian Heiuș

Deputatul Liberal, Lucian Heiuș îi contrazice pe inițiatorii moțiunii de cenzură împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Potrivit spuselor acestuia, singurii vinovați pentru criza economică pe care o avem acum, sunt chiar social democrații care au guvernat înaintea liberalilor. Astfel, Heiuș susține că cei din guvernul Orban nu ar fi avut cum să se descurce mai bine, de vreme ce PSD-ul a nimicit tot, atunci când s-a aflat la guvernare.

„Am citit cu atenţie textul moţiunii şi am recunoscut pasaje scrise în stilurile inconfundabile ale unor foşti miniştri din guverne PSD, dar nici măcar într-un text oficial nu şi-au înfrânat pornirile şi limbajul colorat, crezând că aşa vor atrage simpatia românilor. Frustrările dumneavoastră nu ţin locul de competenţă. După principiul „gura păcătosului adevăr grăieşte”, oricine citeşte textul moţiunii poate să constate că este de fapt o carte neagră a guvernărilor PSD, o autocritică destul de reuşită a guvernărilor PSD din perioada 2016-2019 şi o descriere corectă a dezechilibrelor economice majore pe care le-aţi creat (…). În acest context economic dificil, PNL a avut curajul să preia guvernarea iar voi, cei care semnaţi moţiunea, aţi răsuflat uşuraţi ştiind în ce condiţii aţi lăsat ţara”, a transmis Heiuş la dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple depusă de PSD.

Citește și: Codrin Ștefănescu moare de dorul lui Liviu Dragnea

„Spuneţi că liberalii s-au plâns de greaua moştenire. Nimic mai fals. Nu ne-am plâns niciun moment de situaţia pe care am găsit-o, pentru că ştiam ce aţi lăsat în urmă. De aproape 3 ani spuneţi că am luat măsuri greşite. Cât aţi fost la guvernare nu aţi luat măsuri de redresare economică. Este motivul pentru care în 2019 organismele internaţionale spuneau că România este ţara cea mai vulnerabilă în faţa unei crize economice şi astăzi ne aflăm în plină criză economică”, a adăugat deputatul liberal, Lucian Heiuș.

Lucian Heiuş este de părere că singurul vinovat pentru situația asta este chiar PSD

„În perioada cea mai grea a crizei sanitare şi economice, în martie şi aprilie, nu-mi aduc aminte să fi auzit vocile vreunuia dintre semnatarii moţiunii de astăzi. Cu toţii aţi dispărut din peisajul public, ştiind că numai o minune va salva economia de la o cădere economică abruptă. Acum, când Guvernul liberal şi ministrul Cîţu au făcut situaţia relativ gestionabilă, imediat v-au apărut şi vocea şi îndrăzneala, deşi voi sunteţi vinovaţi că ţara a intrat complet nepregătită în această criză”, a mai susţinut deputatul liberal.

Citește și: Tăriceanu condamnă amenzile „abuzive” și vine cu soluții

#News