Marcel Vela a ieșit la rampă cu o explicație suplimentară declarației sale anterioare, potrivit căreia orice român care vede alt român nepurtător de mașcă, ar trebui să sune la 112, pentru a raporta cazul de nerespectare a legii.

Explicația lui Marcel Vela

„Unele posturi de televiziune sau site-uri au nuanțat cum au dori această declarație. Eu vreau să vă dau exact întrebarea: Dacă vedem pe cineva lângă noi fără mască strănutând, poate face o glumă proastă sau poate e infectat. Ce facem noi în acel moment. Eu răspund așa: în momentul acela sunați la 112. La toate gurile de metrou avem și oameni de ordine. Era vorba de un infectat pozitiv, care intră în metrou, strănută după ce și-a dat masca jos după ce a urcat în metrou. Acesta era contextul”, a declarat Vela.

Întrebarea mea este: unde se trage linia dintre pâră pensionărească și corectitudine? Întreabă, firește, un fumător cu o tuse cronică de ani de zile. Desigur, nepurtarea măștii într-un spațiu public închis este o mare problemă, însă declarația domnului Marcel Vela, așa cum a dat-o „pe post” într-o primă instanță poate duce la abuzuri. Probabil cea mai cinstită rectificare a ministrului de Interne ar fi fost cea în care își cere scuze pentru felul în care a pus problema. Însă domnia sa preferă să dea vina pe presă și pe așa-zisa nuanțare.

Citește și: Vela ne îndeamnă să înroșim liniile 112

#News