FOTO facebook

Centrul Cultural al Sectorului 1 a luat decizia de a lansa o campanie de informare a cetățenilor, în vederea atenuării efectelor pandemiei și de limitare a efectelor infectării cu acest virus. Deoarece lumea continuă să încalce restricțiile impuse de ordonanțele militare, campania de informare este menită să ofere cele mai potrivite indicații prin care locuitorii Sectorului 1 să se ferească de coronavirus. Însă, Clotilde Armand (USR) nu este mulțumită de această inițiativă.

Campania constă în realizarea și difuzarea unor spoturi de interes public general, prin intermediul cărora, pe parcursul a trei luni, întreaga comunitate din Sectorul 1 să aibă acces la informări oficiale, obiective, facil de înțeles despre cele mai potrivite modalități și instrumente de a face față pericolului reprezentat de COVID-19.

Campania care o nemulțumește pe userista Clotilde Armand

„Centrul Cultural al Sectorului 1, apel la solidaritate și responsabilitate pentru combaterea COVID-19

Estimările oficiale privind evoluția pandemiei de COVID-19 indică un vârf al bolii răspândite pe teritoriul României la o săptămână-zece zile după Sfintele Paști. În acest context, în marja eforturilor coordonate la nivelul autorităților publice, în completarea acțiunilor de combatare a noului coronavirus, a măsurilor de susținere și de informare a cetățenilor Sectorului 1, în vederea atenuării efectelor pandemiei și a limitării numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, Centrul Cultural al Sectorului 1 a decis să contribuie prin intermediul unei campanii de informare a locuitorilor din sector la demersurile de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus și de limitare a efectelor infectării cu acest virus.

În ce constă campania de informare

Campania de informare constă în realizarea și difuzarea unor spoturi de interes public general, prin intermediul cărora, pe parcursul a trei luni, întreaga comunitate din Sectorul 1 să aibă acces la informări oficiale, obiective, facil de înțeles despre cele mai potrivite modalități și instrumente de a face față pericolului reprezentat de COVID-19.

Centrul Cultural al Sectorului 1 consideră că o relaxare prematură a cetățenilor legată de măsurile necesare pentru combaterea COVID-19 ar putea declanșa un al doilea val de îmbolnăviri, astfel că informarea constantă a populației cu privire la evoluția pandemiei și la menținerea în alertă a fiecărui cetățean în raport cu noul coronavirus reprezintă un mijloc eficient de limitare a pandemiei.

Centrul Cultural al Sectorului 1 constată cu regret că subiectul combaterii COVID-19 este manipulat politic, pentru obținerea unor credite electorale în contextul viitoarei campanii de la alegerile locale. Operând cu mijloacele obișnuite ale răfuielii politice și ale generării de discuții sterile, neproductive și gălăgioase, un reprezentant al formațiunii de opoziție USR, Clotilde Armand, a solicitat blocarea și anularea campaniei de informare a cetățenilor Sectorului 1 despre COVID-19.

Centrul Cultural al Sectorului 1, invitație pentru USR

Pe această cale, Centrul reiterează necesitatea comunicării în rândul întregii populații a Sectorului 1 a măsurilor pentru menținerea stării de sănătate optime în perioada pandemiei, și îi invită pe toți membrii USR, în frunte cu Clotilde Armand, să se alăture ca parteneri ai comunității din sector campaniilor de susținere a locuitorilor vulnerabili și campaniilor de informare a tuturor cetățenilor privind noul coronavirus. Astfel, sectoarele de acțiune libere de culoare politică și în care USR și orice alt actor politic s-ar putea implica, alături de autorități, vizează măsurile medicale, comunitare și de prevenție, de consiliere, de management și gestionare a persoanelor aflate în carantină, de voluntariat și strângere de fonduri.

De asemenea, Centrul Cultural îi solicită lui Clotilde Armand, candidat la funcția de primar al Sectorului 1, să anunțe public, pe cale oficială, dacă susține în continuare, împreună cu consilierii USR ai Sectorului 1, că o campanie de informare a cetățenilor din sector, pe marginea COVID-19, este inoportună și, în viziunea ei, ar trebui anulată”, a scris Centrul Cultural al Sectorului 1 pe Facebook.

Citește și Ovidiu Zară, contrariat de cum primarul Băluță combate coronavirusul

Campania este contestată vehement de madam Clotilde Armand, candidat la primăria Sector 1 din partea USR, care, așa cum era de așteptat, aruncă noroi în altă formațiune politică decât USR. Doamna cu nume de amant – Armand – sare de poponeț în sus și amenință că va face o „contestație pentru această licitație nejustificată în plină pandemie de COVID19”. Măcar Tudorache e pe străzi și face multe pentru sectorul pe care îl guvernează, dar voi, cei de la USR, ce ați făcut? Sau, mai bine zis, ce știți să faceți, în afară să țipați si sa votați „NU”? Răspuns: nimic!

#NEWS