Ciolacu: „Când interesele de partid o cer, CDR 2.0 trece cu buldozerul peste români”

Liderul PSD amintește de promisiunile de campanie ale PNL și USR PLUS, prin care se garanta depolitizarea instituțiilor publice

Liderul PSD Marcel Ciolacu continuă seria acuzelor la adresa noii coaliții de guvernare, remarcând, de această dată, o împărțire a funcțiilor pe criteriu politic, pe sistemul „clientelei de partid”. Astfel, Ciolacu amintește de promisiunile de campanie ale PNL și USR PLUS, prin care se garanta depolitizarea instituțiilor publice, lucru care nu s-ar fi întâmplat, potrivit acestuia.

PNL și USR PLUS, asemănați de liderul PSD cu CDR

Cu toate că nu își motivează afirmațiile cu vreun exemplu concret, cu subiect și predicat, care ar fi putut să-i ofere o mai mare credibilitate, acesta afirmă că schimbarea directorilor din școlile românești a devenit o practică generalizată în ultima perioadă, aplicată atât în orașele mari, cât și în localitățile mai mici.

„Singurul obiectiv al CDR2.0 este #împărțirea tuturor funcțiilor posibile pentru a-și îndestula întreaga clientelă de partid! Depolitizarea a fost doar o altă promisiune de campanie. Acum, până la ultima comună, chiar și directorii de școli cu rezultate de excepție sunt înlocuiți cu politrucii și pilele PNL și USR-PLUS”, a scris pe Facebook liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu sesizează „disprețul față de români”

Întru susținerea punctului de vedere, social democratul vorbește despre destituirea unui director de școală din Vaslui, pentru a fi înlocuit cu un altul, susținut de fostul ministu al Sănătății, Nelu Tătaru.

„Totul la vedere și într-un dispreț total față de profesioniști, elevi și părinții care ies în fața școlilor închise să protesteze! Când interesele de grup și de partid o cer, CDR 2.0 trece cu buldozerul peste români”, adaugă Ciolacu.

Citește și: Ciolacu propune un „buget alternativ” care să susțină creșterea salariilor

#News