Foto: Facebook

Rețeaua socială Twitter a dezactivat permanent contul președintelui în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, în urma suspiciunilor de instigare asupra populației care ar fi avut ca urmări violențele de la Capitoliul din Washington, în data de 7 ianuarie 2021, când patru protestatari și un agent de poliție au decedat.

Ca efect direct al cenzurii aplicate de Twitter președintelui american, acțiunile companiei au scăzut cu peste 6%, valoarea pe piață suferind, de asemenea, o pierdere de aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

La scurt timp după eliminarea lui Donald Trump de pe platforma Twitter, mulți dintre republicani nu s-au sfiint să condamne decizia, catalogând-o ca fiind una abuzivă.

De remarcat faptul că președintele american deținea un număr impresionant de urmăritori (88 de milioane), astfel că, odată cu plecarea acestuia din platforma Twitter, o parte dintre aceștia au decis, la rândul lor, să-și suspende conturile, în semn de protest împotriva Twitter.

„Trump are un număr de urmăritori foarte mare şi foarte loiali, iar mulţi dintre ei vor pleca dacă Trump nu va mai putea să posteze”, a spus Andrea Cicione, director de strategie la o firmă de brokeraj.

Citește și: Trump Jr. se revoltă, după ce Twitter a dezactivat permanent contul tatălui său

#News