Ciolacu propune un „buget alternativ” care să susțină creșterea salariilor

Liderul PSD susține că ar exista, în realitate, bani suficienți pentru ca înghețarea salariilor bugetarilor să nu se întâmple

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat de curând că, în realitate, România ar avea bani suficienți pentru majorarea salariilor bugetarilor, în perioada 2021, amintind despre un buget „alternativ”, calculat de PSD, buget care ar urma să fie prezentat „publicului” cât de curând, mai exact săptămâna viitoare.

„Se pare că bugetul va fi amânat până în februarie. Domnul Cîţu şi cu domnul Orban au spus că au făcut aceste împrumuturi de aproape 34 de miliarde de euro anul trecut pentru a susţine economia pe perioada pandemiei. Cifrele făcute publice de Comisia Europeană au arătat că suntem ultima ţară europeană care a făcut aceste investiţii în economie”, a declarat Ciolacu, liderul social democraților.

De asemenea, se acuză, în egală măsură, Guvernul Cîțu de modificarea din pix a cifrelor făcute publice de Comisia Europeană. Drept răspuns, la momentul respectiv, prim-ministrul Florin Cîțu îi ironiza pe social democrați, afirmând că scrisoarea a fost redactată în limba engleză, astfel că aceștia, cel mai probabil, nu au înțeles contextul.

Marcel Ciolacu susține că are soluția

Liderul PSD este de părere că toate investiţiile din România sunt, în acest moment, compromise, în lipsa unui buget conturat.

„Vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ. Vom prezenta românilor că există bani în buget, astfel încât să nu fie îngheţate salariile. Toate investiţiile sunt compromise pentru că nu avem încă un buget. De exemplu, o primărie va avea buget, cel mai devreme, în aprilie. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva în România”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Firea analizează administrația din Capitală și-i dă cu minus

#News