Încă o lună de „alertă” în România

Din martie, România a avut două luni de stare de urgență”, iar din mai suntem contină „alertă”

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 ianuarie 2021.

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată în forma introdusă pe agenda ședinței de Guvern.

„Măsurile de prevenire și control al infecțiilor cu coronavirusul SARSCoV-2, respectiv măsurile non-medicale care și-au dovedit eficiența și eficacitatea la nivel mondial, cum sunt portul măștii și reducerea interacțiunii fizice între persoane, care să fie aplicate în special în zonele cu aglomerări de persoane. Astfel, în condiţiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura”, se arată în nota de fundamentare a acestei hotărâri.

Altfel, de la începutul pandemiei, în România au fost confirmate 676.968 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care 3.697 în ultimele 24 de ore. În ceea ce privește numărul persoanelor decedate din cauza Covid, acesta a ajuns la 16.881, din care 156 la ultima raportare.

În martie 2020, România a fost în două luni de stare de urgență (30 de zile plus alte 30), iar din luna mai ese într-o continuă stare de alertă. Cu măsuri mai restrictive sau mai puțin restrictive, în funcție de evoluția epidemiologică.

Citește și: Raed Arafat susține continuarea stării de alertă

#News