Angajații Prefecturii Galați primesc spor de Covid. Instituția este închisă publicului din martie

Sporul pentru Covid a început să se aplice în august 2020, toți cei 39 de angajați beneficiind de această măsură

Prefectura Galați - Foto: Iulia Kelt

Angajații Prefecturii Galați primesc spor de Covid în valoare de 30% din salariu, potrivit unei ordonanțe de emise de Guvern anul trecut. De altfel, informația aceasta nu este una nouă, în condițiile în care sporul pentru Covid a fost o practică des folosită de Executiv, în ultimul an, faptul că cei 39 de angajați ai Prefecturii din Galați nu au mai lucrat cu publicul din luna martie, vine să aprindă spiritele gălățenilor, cei împovărați de o altă intituție, de data aceasta de Primăria din Galați, cu un impozit auto majorat cu 50%, anul acesta.

Citește și: S-au împărțit prefecturile din țară. Cine, câte ia?

Cu toate că suspedarea activității cu publicul, în contextul pandemiei de Coronavirus, s-a produs în luna martie, sporul pentru Covid a început să se aplice în august 2020, toți cei 39 de angajați beneficiind de această măsură, relatează biroul de presă al instituției.

Măsura recompensării angajaților Prefecturii a fost dispusă de Guvern anul trecut. Între timp, noul Executiv, condus acum de Florin Cîțu, a impus măsuri drastice prin Ordonanță de Urgență, aplicate tuturor bugetarilor. Printre măsurile financiare de redresare a economiei, aplicabile în 2021, se numără și înghețarea salarială a tuturor lucrătorilor la stat, ceea ce a generat numeroase proteste în țară.

În tot acest timp, sporul de Covid, acordat angajaților Instituției Prefectului, care lucrează în acest moment de acasă, continuă să se încaseze.

Citește și: La Galați, protest împotriva majorării cu 50% a impozitului auto

#News