Cel mai mic telefon din lume, găsit într-o ciocolată la Penitenciarul Aiud

Telefonul are doar 7 centimetri lungime și poate fi ascuns în palma unui bărbat

Telefon mobil
Telefon mobil sursa foto pixabay

Producătorii de telefoane au fabricat un mobil special pentru deținuți. Acesta are doar 7 centimetri lungime și poate fi ascuns în palma unui bărbat. Zanco Fly are un display de 0,66” și pune la dispoziție câteva funcții numai bune pentru viața din spatele gratiilor, potrivit ziare.com.

   Judecătoria Aiud a dispus confiscarea specială a telefonului, care va fi distrus.

Telefonul este dotat și cu voice changer, respectiv un filtru care face vocea să sune robotic, de nerecunoscut. Acest lucru este perfect pentru păstrarea anonimatului. Telefonul are dimensiunea unei chei de mașină, ceea ce face să poată fi ascuns cu ușurință.

Supraveghetorii de la Penitenciarul Aiud au descoperit un astfel de telefon ascuns într-o ciocolată. 

O femeie a încercat să îi transmită telefonul fiului ei, care era închis pentru mai multe fapte. Audiată de polițiști, femeia a declarat că, înainte de a merge la închisoare să îl viziteze pe fiul său, împreună cu soția acestuia, s-a întâlnit la un mall cu o persoană de sex bărbătesc, „a cărei identitate nu o cunoaşte şi care i-a înmânat o sacoşă din rafie pentru a o duce unei persoane private de libertate, care se afla în Penitenciarul Aiud, împreună cu fiul ei”.

Femeia a spus că în sacoşa respectivă erau fructe. Ea nu a verificat conţinutul acesteia şi nu a știut că în pachet era un telefon mobil.

Anchetatorii au crezut, în final, varianta femeii și au clasat dosarul penal. Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus, clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunii de către femeie. Între timp, deținutul a fost eliberat, astfel încât și acesta a scăpat de un nou dosar. Cel mai bătrân animal care trăiește pe uscat a împlinit 191 de ani