Cel mai bătrân animal care trăiește pe uscat a împlinit 191 de ani

Este vorba despre Jonathan, cea mai vârstnică țestoasă din lume

Broasca testoasa
Broasca testoasa sursa foto pixabay

Jonathan, cea mai vârstnică țestoasă din lume, și cel mai bătrân animal care trăiește pe uscat, a împlinit vârsta de 191 de ani, depășindu-și astfel propriul record menționat în Guinness Book of World Records, potrivit stiripesurse.ro.

Jonathan a prins nu mai puțin de 40 de președinți americani și 31 de guvernatori în St. Helena, un teritoriu britanic din Oceanul Atlantic unde locuiește.

 Se poate demonstra cu acte că Jonathan a ajuns în St. Helena în 1882, când era deja matur, adică avea cel puțin 50 de ani. Jonathan, o țestoasă gigant de Seychelles, pe numele său științific Aldabrachelys gigantea hololissa, nu mai vede și și-a pierdut și simțul mirosului, dar nu și apetitul. Duce o viață bună alături de alte țestoase mai tinere, David, Emma, de 55 de ani, și Fred, de 32 de ani. Și apetitul sexual e încă prezent, deși și-a depășit speranța de viață cu peste 40 de ani. ”În ciuda vârstei, Jonathan are în continuare un libido bun și este văzut adesea împerechindu-se cu Emma, uneori și cu Fred”, a declarat veterinarul care se îngrijește de sănătatea sa, Joe Hollins. Două nave britanice vor detecta minele rusești din Marea Neagră