Australia vrea să reducă numărul de migranți

Australia va înăspri testele de engleză pentru studenți

Australia
Australia sursa foto pixabay

Australia a dezvăluit luni un plan de reducere a numărului de migranţi care sosesc în ţară, pentru a încetini creşterea imigraţiei post-pandemie şi de a calma furia faţă de costul în creştere al vieţii. Guvernul laburist de centru-stânga a anunţat o serie de măsuri, potrivit digi24.ro.

Este vorba mai ales despre cerinţe mai stricte de cunoaştere a limbii engleze, pentru a face mai dificilă intrarea în ţară a studenţilor străini şi a persoanelor slab calificate.

 Aproximativ jumătate de milion de migranţi temporari au intrat în Australia anul trecut. Acest lucru este o creştere substanţială după ani de închidere a frontierelor. Guvernul estimează că reformele sale, precum şi tendinţele pe termen scurt, vor face posibilă reducerea la jumătate a acestui număr de migranţi în perioada 2024-2025.

 „Vom asigura că readucem aceste cifre sub control”, a declarat ministrul de Interne Clare O’Neil.

 În ciuda ratelor de angajare aproape record, australienii sunt din ce în ce mai frustraţi de creşterea preţurilor şi de piaţa imobiliară. Institutul Grattan, un think tank, se numără printre cei care au legat nivelurile ridicate de imigraţie de creşterea costurilor chiriilor. O’Neil a subliniat că imigraţia este esenţială pentru prosperitatea Australiei, descriind muncitorii străini drept cei care au făcut măreţia ţării. Duminică, guvernul a anunţat că va impune o creştere dramatică a taxelor pentru străinii care cumpără case şi le lasă goale. 

Preţurile chiriilor în unele zone din Sydney şi Melbourne au crescut cu aproximativ 25% anul trecut. 

Potrivit lui Rachel Stevens, un expert în istoria imigraţiei la Universitatea Catolică din Australia, guvernul laburist este atent la cifrele din sondaje ale opoziţiei conservatoare înainte de alegerile aşteptate până în 2025. Liderul opoziţiei conservatoare Peter Dutton a acuzat guvernul că are un „mare program de migraţie”. „Oraşele noastre sunt pline, drumurile sunt aglomerate, infrastructura nu poate ţine pasul”, a declarat el la începutul acestei luni. Ea a sugerat în acelaşi timp reducerea numărului de imigranţi. Cel mai bătrân animal care trăiește pe uscat a împlinit 191 de ani