Turist din București, mort în Munții Bucegi

El a căzut mai bine de 100 de metri de pe Creasta Bucșoiului.

Muntii Bucegi
Muntii Bucegi sursa foto Wikipedia

Un turist a decedat în Munții Bucegi, după ce a căzut mai bine de 100 de metri de pe Creasta Bucșoiului. În urma impactului, bărbatul a suferit leziuni grave, potrivit dbonline.ro.

Turistul se afla cu prietena lui când a avut loc incidentul. Bărbatul avea 44 de ani și era din București.

Ca să ajungă la el, un medic şi un salvator montan au fost coborâţi din elicopter cu troliul. Rănile turistului au fost mult prea grave și nu a putut fi salvat. Trupul neînsuflețit a fost scos cu elicopterul din zona în care a căzut. „Incident grav petrecut în zona Bucșoiu, din Bucegi. Un turist a căzut, suferind leziuni grave.

Un salvator montan și medicul au fost inserați, prin troliere, cu elicopterul 336 solicitat de noi, de la POA Brașov.

Din păcate, medicul a constatat decesul victimei. Urmează extragerea din munte cu elicopterul, a victimei, aparținătoarei si a celor doi membrii ai echipajul de urgență. Mai tragem încă un semnal de alarmă asupra responsabilității turiștilor din zona montană, pentru luarea tuturor măsurilor de siguranță, astfel încât să nu-și pună în pericol viața. Este e al 9 lea caz mortal înregistrat de către Salvamont Prahova, în acest an. Sperăm că va fi și ultimul…”, a comunicat Salvamont Prahova. Australia vrea să reducă numărul de migranți