Dan Tudorache: Din „economiile” realizate prin degradarea Sectorului 1, primarul validat vrea să dea câte 1.000 de lei fiecărui locuitor cu vârsta peste 18 ani , care este votant

Fostul primar Dan Tudorache propune acordarea unor tichete anticriză de 4.000 de lei persoanelor defavorizate din Sectorul 1.

Fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, social-democratul Dan Tudorache critică inițiativa primarului Clotilde Armand de acordarea a unor ajutoare anti-criză de 1.000 de lei locuitorilor sectorului, banii urmând să provină din economiile făcute la salubrizare, prin reducerea prestațiilor la jumătate. Într-o postare pe pagina de Facebook, Dan Tudorache consideră că este vorba despre un populism ieftin, „marca USR”. Fostul edil susține că pentru a da un sens „războiului cu mafia din salubritate”, care a umplut Sectorul 1 de gunoaie și șobolani, „Madamarmand trece acum la împărțeala „prăzii”.

Potrivit lui Dan Tudorache, din „economiile” realizate prin degradarea sectorului, primarul validat vrea să dea câte 1.000 de lei fiecărui locuitor cu vârsta peste 18 ani , care este votant

Dan Tudorache critică faptul că acordarea ajutoarelor tuturor locuitorilor sectorului 1, indiferent de veniturile lor și de numărul de membri ai familiei, se dorește să se facă fără realizarea de anchete sociale și fără existența unui cadru legal. Potrivit lui Dan Tudorache , „ai sau n-ai nevoie, dar ai drept de vot, iei o mie de lei de la primărie. Să fie primiți!”.

Dan Tudorache: Este un populism ieftin, care sper că în Consiliul Local va fi taxat ca atare

Dan Tudorache consideră că este vorba doar despre un populism ieftin, care speră ca în Consiliul Local să fie fi taxat ca atare. Dan Tudorache propune introducerea unui amendament la proiect, prin care să se ofere ca ajutor un tichet „anticriză” de 4.000 de lei fiecărei persoane din categoriile defavorizate, în baza anchetelor sociale, făcute prin intermediul DGASPC.

„Măcar știm că banii sunt folosiți pentru ajutarea oamenilor care chiar au nevoie, nu pentru cumpărarea de voturi”, a spus Dan Tudorache. Sectorul 1 este cel mai bogat sector al Capitalei, dacă se ține cont de sumele plătite de către locuitorii, persoane fizice, și de către firmele care își desfășoară aici activitatea, la bugetul local.

Dan Tudorache: „Atenție când traversați!”