11 septembrie 2001, una dintre cele mai întunecate pagini din istorie

Mesaje de solidaritate cu poporul american au fost transmise și de oamenii politici din România

Președintele PNL, Ludovic Orban s-a numărat printre oamenii politici, din România, au transmis un mesaj de solidaritate la comemorarea a 20 de ani de la atacurile teoriste din SUA, momentul care de altfel a însemnat începutul luptei împotriva terorismului. Orban consideră că acea zi esre „una dintre cele mai întunecare pagini din istorie”, mai mult, pe lângă a găsi vinovații acelor atacuri este necesar ca fiecare dintre noi să înțelegem lumea din jur, astfel ca aceste gesturi extreme să nu se mai întâmple. „Între evenimentele care au schimbat lumea contemporană, atacurile teroriste care în urmă cu douăzeci de ani au distrus World Trade Center rămân încărcate de semnificații pe care încă le mai descoperim. Miile de victime, atrocitatea atacului, modul în care acesta a țintit simboluri importante pentru întreaga civilizație occidentală, lanțul de evenimente care a urmat au înscris data de 11 septembrie 2001 ca una dintre cele mai întunecate pagini din istorie.

Este important să ne amintim această zi nu numai pentru a onora victimele nevinovate, tragedia familiilor afectate de atacuri, eforturile excepționale ale salvatorilor, pentru a blama violența orbească și terorismul sub toate formele sale, dar și pentru a înțelege lumea din jurul nostru”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de socializate.

Totodată, acesta a ținut să precizeze pentru el au rămas vii cuvintele președintelui George W. Bush, care îi dau deopotrivă curaj și speranță. „Parafrazându-i memorabilul discurs, el a afirmat că atacurile teroriste pot zgudui fundația celor mai mari clădiri, dar nu pot atinge fundațiile pe care este clădită civilizația modernă. Să ne asigurăm cu toții, în fiecare zi, prin tot ceea ce facem, că aceste cuvinte rămân adevărate”, a concluzionat Orban.

Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe contul de Twitter. „La 20 de ani după # septembrie11, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, supraviețuitorilor, salvatorilor și tuturor celor ale căror vieți au fost afectate de acel act atroce de ură. În această zi de comemorare, ne solidarizăm cu Statele Unite și ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul”, a scris șeful României.

„Solidaritate cu americanii. Nu vom uita niciodată. Uniți și mai puternici împreună”, a scris și premierul Florin Cîțu, care a postat pe Instagram o poză de la Memorialul 11 Septembrie.

Citește și: 11 septembrie, prin ochii unui copil român