Atac armat la o școală din Rusia, decese în rândul elevilor

Focul a fost declanșat de un absolvent al școlii

Cel puțin 11 persoane, majoritatea copii, au fost ucise marți, în urma unui atac armat deschis într-o școală din orașul Kazan, relatează HotNews, citând Moscow Times. Unele agenții de presă ruse afirmă că doi atacatori au fost implicați în comiterea atacului în timp ce altele vorbesc și de un al treilea.

Informațiile inițiale vorbeau despre doar 9 victime, un profesor și 8 elevi. Medicii au informat și despre spitalizarea a 12 copii şi a unui adult. Presa locală scrie că elevii au fost evacuați, iar din videourile apărute pe rețeaua Telegram, se vede cum copiii sar pe geam, iar pe fundal se aud împușcături. Mai mult, doi copii au murit după ce au sărit de la etajul trei, relatează RIA Novosti.

Potrivit primelor date, autoritățile au reținut unul dintre atacatori, de 19 ani, care a fost identificat ca fiind un absolvent al respectivei școli, mai mult, acesta și-ar fi anunțat intenția de a ataca școala într-o postare pe rețelele de socializare. Ministrul de interne a infirmat faptul că ar fi vorba de complicitatea cuiva, deși inițial s-a vehiculat această ipoteză.

Motivul din spatele atacului nu este deocamdată clar. Potrivit martorilor, elevi din clase mai mari, atacatorii au declanşat iniţial o explozie, apoi s-au auzit focuri de armă.

Citește și: Atac cibernetic la cea mai mare conductă de petrol din SUA