Potrivit premierului Ludovic Orban, o revenire la starea de urgență este exclusă în momentul de față, susținându-și această afirmație cu numărul de cazuri „în scădere” – în opinia acestuia. În aceeași conferință de presă, Orban punctează pe un sistem de sănătate eficient care ar reuși să țină situația sub control.

„Nu există un astfel de scenariu, după cum vedeţi, de cinci săptămâni am oprit creşterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Nu există aceste ipoteze”, a spus premierul Orban.

Orban, despre (ne)exploatarea zăcămintelor

Premierul Orban remarcă, de asemenea, faptul că toate guvernările au omis un lucru esențial, și anume faptul că țara noastra ar fi pe locul trei în Europa la zăcămintele de gaze naturale și, cu toate astea, există încă gospodării încălzite cu lemne.

„Eu nu pot să înțeleg cum de guvernările anteriorare au fost atât de lipsite de bun simț, adică pur și simplu nu au vrut să vadă adevărul. Noi suntem țara aflată pe locul 3 în Europa la zăcămintele de gaze și totuși românii se încălzesc cu lemne (…) Din păcat nu s-a făcut nimic, a fost nevoie să fie cheltuiți banii pentru pomeni și alte chestii care nu ajută oamenii.”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Premierul Orban pregătește o remaniere guvernamentală, după „locale”

#News