Stăm față în față cu ziua de mâine, cu viitorul și partea interesantă este că doar stăm. Se fac diverse campanii de conștientizare, se trag semnale de alarmă și se încearcă o educare a populației. Zilnic.

Poți sta față în față cu persoana care evită coșul de gunoi și poți ridica ambalajul de jos. Ca să-i dovedești că se poate și altfel. Și că nu este depus un efort supraomenesc să păstrăm curățenia și să fim civilizați.

O nouă campanie vizează plajele de pe litoralul românesc: să spunem nu poluării apei. Să spunem nu deșeurilor și să spunem nu indiferenței.

De cele mai multe ori, românul aflat în concediu tinde să uite de educație. Își ia vacanță și de la bunul simț. Și, poate o imagine sau o poveste în imagini, îl poate ajuta să realizeze că nu trăiește singur pe planetă. Și că deșeurile din ape pun în pericol viețile animalelor acvatice.

Campania a fost inițiată de ONG-ul „Act for tomorrow” și Kaufland Romania. De asemenea, este susținută de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL).

”Prin imaginile cu puternic impact emoțional, care pun în oglindă cele mai importante specii de animale acvatice sau protejate din Marea Neagră, Dunăre și Dobrogea, cu cele mai întâlnite deșeuri din ape, vă invităm să spunem împreună “Stop deșeurilor din Ape!”.

Acest demers vine în continuarea acțiunii lansate acum două săptămâni, când, în cadrul programului “Acționăm pentru Ape!”, a fost amplasată prima infrastructură de colectare separată sub forma unor animale marine gigant pe plajele din România, care reprezintă cele mai cunoscute specii protejate din apele din România (doi delfini, un sturion și o țestoasă)”, a transmis pe Facebook directorul ABADL, Bogdan Bola.

”Totodată, în perioada 7 august – 20 septembrie, în cazul în care sunteți pe litoral, vă așteptăm la caravana de informare și educare.

Puteți vedea expoziția care cuprinde materialele vizuale și afla mai multe informații despre poluarea cu deșeuri a apelor din România și impactul acestora asupra speciilor de animale.

Caravana este realizată din materiale ecologice, dotată cu energie electrică provenind din panouri fotovoltaice, iar cei interesați vor putea să o întâlnească în 3 dintre cele mai importante stațiuni de pe litoral (Constanța, Năvodari și Mangalia)”, a mai transmis șeful ABADL.

Citește și: Australia transformă apa de mare în apă potabilă

#News

Foto