Alimentele care accelerează metabolismul organismului

Spanacul, salata verde, ștevia, loboda, urzicile sunt bogate în vitamina C.

Spanacul și urzicile conțin doze mari de fier și vitamina C. Consumați-le cu sos de roșii, oțet sau zeamă de lămâie, mediul acid crește eficiența fierului. Primăvara este cel mai potrivit moment din an pentru recăpătarea tonusului și bunei dispoziții, dar și formei fizice. Organismul are nevoie de alimente proaspete și ușor de digerat, apetitul fiind ușor de ținut sub control. Scurtarea nopților stimulează indirect secreția de hormoni precum cortizol, testosteron și prolactină, care au efect de accelerare a metabolismului. Spanacul, salata verde, ștevia, loboda, urzicile sunt bogate în vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre și fitonutrienți cu rol antioxidant benefic pentru sănătate. Au efect antianemic, laxativ, diuretic, reduc colesterolul din sânge și stimulează imunitatea întregului organism.

Spanacul și urzicile conțin doze mari de fier și vitamina C

Mărarul și pătrunjelul sunt alimente de bază. Ele au aport mare de vitamina C, fibre și fier. Mărarul chiar ameliorează celulita și poate înlocui sarea din mâncare. „Varza nouă este un reputat agent antiinflamator, ameliorează orice afecțiune de la mastite și inflamații articulare la acnee și migrene. Chiar și simptomele ulcerului și gastritei, care recidivează frecvent primăvara, sunt ameliorate. Varza previne retenția de lichide, combate constipația și stimulează sistemul imunitar. Consumul regulat de varză este asociat cu o concentrație redusă a homocisteinei, un marker de risc cardiovascular”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic. La capitolul fructe, ”vedetele primăverii” sunt căpșunile, ce sunt recomandate și în cura de slăbire, dar și diabeticilor.

”Căpșunile conțin mai multă vitamina C decât portocalele, dar și acid folic cu efect antianemic. Aportul foarte redus de calorii și bogăția de bioflavonoide, cu proprietăți anticancerigene, fac din căpșuni vedetele primăverii. Conțin un zahăr particular, cu absorție lentă, levuloza, motiv pentru care sunt deșertul ideal pentru diabetici sau în cura de slăbire”, a mai spus medicul nutriționist.

Semnal de alarmă: zeci de delfini au murit în Marea Neagră