Rareș Bogdan

Rareș Bogdan crede că firmele românești au nevoie de ajutor financiar

Europarlamentarul Rareș Bogdan este de părere că în această perioadă Guvernul ar trebui să își concentreze atenția pe firme, întrucât majoritatea acestora a fost grav afectată în lunile ce au trecut, de când cu epidemia de coronavirus de la noi din țară. În opinia acestuia, banii europeni sunt o soluție demnă de luat în calcul.

“Bani în economie, asta este viziunea liberală, bani în capitalul românesc. Pentru că firmele românești au fost cele care au sprijinit cetățenii când prețurile au luat-o razna, când marile lanțuri au început speculațiile. Când oamenii erau speriați de ce se întâmplă cu ratele lor, cele două bănci românești cu capital românesc, Banca Transilvania și CEC, au fost primele care au anunțat măsuri în  sprijinul creditorilor și marile companii românești din domeniul procesării sau a producției de cărnuri, de conserve au acționat în sprijinul păstrării prețurilor. Aceste companii trebuie să primească finanțări”, a declarat Rareș Bogdan la B1 Tv.

Rareș Bogdan: România are șansa banilor europeni

„Pe de o parte, spre deosebire de criza din 2008-2009, România are șansa banilor europeni. Atunci noi nu am avut acces la bani europeni, acum noi avem acest avantaj. Deci avem șansa să ajungem până la 17 miliarde, bani pe care să îi pompăm în economie. Dar avem și partea negativă, care ține de neînțelegera unor lucruri. Comisarul pe Agricultură, un domn venit din Polonia, este un dezastru pentru această Uniune. Banii pe care i-a alocat în primă fază sunt 80 de milioane care este frecție la picior de lemn, având în vedere că agricultura la nivel european trebuie să beneficieze de investiții de zeci de miliarde de euro. Primii bani alocați sunt 80 de miliarde”, a declarat Rareș Bogdan.

Bogdan: Încă sunt parlamentari europeni, funcționari europeni, comisari, oficiali care nu au înțeles gravitatea afectării economiei de către criza COVID-19

„Daniel Buda s-a luptat pentru a muta niște bani, care erau pe domeniul vinicol, unde francezii au primit posibilitatea să miște bani până pe 1 decembrie pe zona de distilare, iar României nu i s-a permis să dea fonduri către fermierii și procesatorii din domeniul, aproximativ 30 de miliarde de euro câți mai erau de împărțiți. Asta e un lucru nefiresc. Am făcut o scrisoare pentru a atrage atenția că este o discriminare. La subvenția pe solarii am reușit să dublăm suma de la 2.500 de euro, la 5.000 de euro! Este un lucru bun pe care Comisia îl face. Încă sunt parlamentari europeni, funcționari europeni, comisari, oficiali care nu au înțeles gravitatea afectării economiei de către criza COVID-19. Unii dintre ei refuză să vadă că Europa se schimbă. Economia țărilor europene are nevoie de o injecție cu bani europeni iar acest lucru trebuie să fie înțeles de către oficialii europeni”, a mai spus Rareș Bogdan.

Citește și: Ziua în care lui Alfred Simonis i s-au ascuțit colții

#News