Tot mai puțini români se căsătoresc, potrivit datelor INS

Din datele pe anul 2023 reiese că raportul a fost de 20.000 de divorțuri la 100.000 de căsătorii

Casatorie
Casatorie sursa foto pixabay

Tinerii români preferă să intre în relații fără obligație ce nu presupun angajamente. Potrivit unor date furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) anul trecut, numărul mariajelor a fost în scădere cu 15% față de 2023, potrivit ziare.com.

Din date mai reiese că raportul a fost de 20.000 de divorțuri la 100.000 de căsătorii. Numărul de divorțuri a crescut.

Psihologii cred că infidelitatea este motivul cel mai frecvent în încheierea mariajului. Femeile sunt cele care în general inițiază încheierea căsătoriei. Din teama de a avea o căsnicie nefericită, tinerii nu mai vor să-și asume angajamente. Din acest motiv intră în „situationship-uri” (termen popular pe rețelele sociale) care se referă la relațiile ce nu presupun obligații.

„Au mai multe întâlniri de dating, ajung să creadă că sunt într-o relație cu o persoană, ca mai apoi să realizeze, mai ales atunci când au așteptări, că cealaltă persoană nu își dorește cu adevărat o relație. De ce să-mi asum, să am un angajament în această relație, când pot să o țin la nivelul: ne întâlnim, ne simțim bine, mergem mai departe”, spune despre relații terapeutul de cuplu Gabriela Saulea. Conform unui studiu efectuat de Institutului American de Cercetare în Domeniul Familiei, valorile comune, altruismul și angajamentul sunt principalii factori care construiesc o relație stabilă și o ajută să fie pe termen lung.

Autorul jafului de la o agenţie de pariuri din Chiajna, arestat preventiv