Sursa foto: mediaflux.ro

La Gala premiilor Oscar din acest an, organizatorii au decis ca invitații nu trebuie să prezinte dovada vaccinării pentru a participa la cel mai așteptat eveniment din industria cinematografică, relatează hollywoodreporter.com.

Cu toate acestea, Academia Americană de Film va cere celor prezenți un test PCR negativ sau un test rapid antigen negativ în ziua când va avea loc evenimentul, încurajând, totodată, vaccinarea în rândul persoanelor care nu au făcut-o până acum.

Anul acesta, lumea filmului a început să își revină după o perioadă de doi ani în care, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, încasările au fost sub orice critică, iar zeci de producții au fost amânate.

Ceremonia din acest an va avea loc la Dolby Theatre

În 2021, evenimentul a fost organizat la Union Station din Los Angeles, cu un număr restrâns de invitați. Decizia organizatorilor privind accesul fără dovada imunizării împotriva coronavirusului este neașteptată, mai ales că la majoritatea evenimentelor a fost cerută. Cu toate acestea, potrivit Hollywood Reporter, decizia Academiei vine în contextul în care mai mulți actori nu s-au vaccinat și nu ar putea participa la decernarea premiilor Oscar din acest an.

De asemenea, anul acesta, Gala Premiilor Oscar va avea un prezentator, după ce timp de trei ani de zile s-a desfășurat fără. Evenimentul va avea loc pe 27 martie, iar producătorul galei va fi Will Packer, fiind regizată pentru a șaptea oară consecutiv de Glenn Weiss. Cel mai recent, în 2018 și 2017, ceremonia a fost găzduită de Jimmy Kimmel.

În 2019, Kevin Hart ar fi trebuit să fie prezentator, dar acesta a renunțat să mai urce pe scenă după ce, în spațiul public, au apărut mai multe mesaje homofobe postate de actor pe rețelele sociale, în urmă cu un deceniu. Totodată, în 2020, la debutul pandemiei, Gala Oscar a avut mai mulți prezentatori care au anunțat premiile, însă nu și o gazdă principală.

Anul acesta, filmul „The Power of the Dog”, un western cu accente sumbre şi psihologice, difuzat de Netflix, are cele mai multe şanse să câștige premiul Oscar pentru cel mai bun film, fiind nominalizat la 12 categorii.

A murit Sidney Poitier, primul actor de culoare care a câștigat premiul Oscar