Emanuel Ungureanu spune că pacienții din spital sunt iradiați necontrolat

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a dat de curând o serie de declarații tulburătoare pe pagina sa de Facebook. Acesta susține în spusele sale cum că pacienții internați la Spitalul Universitar ar fi radiați necontrolat, semnalând neregulile.

Astfel, potrivit deputatului, aparatura cu care se efectuează investigațiile medicale, nu ar avea aviz de fucționare.

Citește și: Sorina Pintea se tratează în spitalele din țară

”Aparatura de radiologie de la spitalul condus de Adriana Nica nu are avize de funcţionare de la CNCAN! Sănătatea pacienţilor din această unitate sanitară a fost pusă într-un real pericol şi pentru că medicii care folosesc aceste aparate neverificate nu au fost instruiţi corespunzător, mai exact nu au parcurs ciclul 2 de instruire!!! Solicit imediat ministrului Sănătăţii să trimită Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi să ia decizia firească de demitere a managerului Adriana Nica”, a scris, luni, Emanuel Ungureanu.

Citește și: Gripa a închis Spitalul Județean Constanța

În aceeași ordine de idei, Ungureanu este de părere că Spitalul Universitar ar trebui să își ia responsabilitatea pentru aceste nereguli și, bineînțeles, mai apoi să ia măsuri pentru a rezolva neregulile.

”După morţii abandonaţi pe scări, sângele contaminat aruncat în canalizare, materiale resterilizate necorespunzător, aparatura care poate iradia necontrolat corpul pacienţilor internaţi aici, ar fi timpul ca doamna Nica să răspundă pentru aceste abateri şi să fie demisă urgent! Solicit organizarea unui concurs pentru postul de manager pentru ca acest spital să poată fi condus pe baza competenţelor nu a pilelor de la partid”, a mai scris Ungureanu.

#News