Mai multe persoane rănite, în urma unui atac cu cuțitul în Gara de Nord din Paris

 Incidentul s-a produs la ora locală 6:45 (05:45) în incinta gării.

Mai multe persoane au fost rănite miercuri dimineața în urma unui atac cu cuțitul produs în gara centrală Gare du Nord din Paris. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ, potrivit libertatea.ro.

 Incidentul s-a produs la ora locală 6:45 (05:45) în incinta gării. Dintr-un motiv încă necunoscut, bărbatul s-a năpustit asupra mai multor persoane cu o armă albă, reuşind să rănească pe câteva dintre acestea

. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ.. Bărbatul a fost  ”neutralizat” de forţele de poliţie, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin,. ”Un individ a rănit mai multe persoane în această dimineaţă în Gare du Nord. A fost rapid neutralizat. Mulţumesc forţelor de ordine pentru reacţia lor eficientă şi curajoasă”, a scris Darmanin pe conttul lui de Twitter.

Potrivit postului francez BFM TV, şase persoane au fost rănite în atac. La fața locului au intervenit serviciile de urgență, iar atacatorul a fost îndepărtat.

Un perimetru de securitate a fost stabilit, dar stația continuă să funcționeze normal. După incident, trenurile au circulat normal prin gara cu cel mai mare trafic de pasageri din Europa, care dispune de linii pentru navetişti şi de lungă distanţă, inclusiv trenuri internaţionale precum Thalys, către Bruxelles, Amsterdam şi Koln, sau Eurostar spre Londra.

Porturi închise și trafic rutier cu dificultate pe anumite drumuri, din cauza vremii nefavorabile