Peste 1,23 milioane de bugetari vor avea parte, anul viitor, de o surpriză din partea executivului, au transmis surse pentru Bugetul.ro. Potrivit acestora, Guvernul Ludovic Orban ar urma să le taie salariile bugetarilor. Valoarea minimă a tăierilor ar fi de 25% și cea maximă de 40%.

Operațiunea liberalilor ar urma să fie demarată la începutul anului viitor, în luna ianuarie, cel târziu februarie, acesta ar părea să fie unul dintre motivele pentru care Guvernul Orban își dorește ca alegerile generale să aibă loc la termen, pe 6 decembrie.

În România, potrivit site-ului Finanțelor Publice, numărul total al salariaților bugetari era de 1.230.083 de persoane, la raportarea făcută în luna august 2020.

Conform Ministerului Muncii, la 31 august erau activi 5.566.982 de salariați. În ceea ce privește numărul pensionarilor din România, potrivit Institutului Național de Statistică, la începutul semestrului doi din 2020, erau înregistrați 5.131.000 de pensionari.

Reamintim că în 2009, în plină criză economică, la nivel mondial, Guvernul Boc a decis reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, respectiv a pensiilor cu 15%.

Citește și: Tăriceanu, sfântul protector al pensionarilor

#News