Călin Popescu Tăriceanu nu se lasă! Pensiile trebuie mărite cu 40%, așa cum s-a stabilit inițial în Parlament, este de părere liderul ALDE. De altfel, în încercarea sa de a-și dovedi punctul de vedere, Tăriceanu le sugerează oamenilor politici ce se opun măririi cu 40% să încerce să supraviețuiască din 800 lei/lună. Un experiment, de altfel, interesant. Unul care, cel mai probabil, nu i-ar strica nici lui Tăriceanu, așa cum nu le-ar strica nici celor menționați de acesta. Poate după ce-ar încerca să-și pună în practică propriul experiment, Tăriceanu s-ar gândi de două ori înainte să pretindă pensie specială ori să se abțină de la comentarii când se propune desființarea ori impozitarea acestora.

Spre exemplu, pensia specială a unui magistrat poate ajunge la 9.400 lei. Cu alte cuvinte, dintr-o pensie specială s-ar putea achita 11,75 de pensii de 800 lei. La ultimul calcul, în România erau 7.345 pensii speciale.

Tăriceanu, îngrijorat pentru pensiile a trei milioane de români

„Am o propunere pentru toți cei care se împotrivesc măririi cu 40% a pensiilor. Fie că îi cheamă Iohannis, Orban, Cîțu, Alexandru, Barna, Cioloș sau alți deștepți, ei ar trebui ca măcar o lună să trăiască cu 1000 de lei! Sau cu 800 de lei! Pensiile a mai mult de 3 milioane de români! Să vadă atunci dacă din banii aceștia pot plăti telefonul, medicamentele, alimentele și întreținerea! Și dacă ei spun că se poate trăi cu acești bani, atunci putem să discutăm despre amânarea măririi pensiilor!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Citește și: Manelistul Florin Salam, mai trist ca niciodată: Duduienii i-ar fi luat toți banii

#News