psd acuza
Foto: Iulia Kelt

În urma recentului scandal în care ambulanțierii din Olt au decis să dea în judecată Statul Român pentru rele tratamente la locul de muncă, în urma pandemiei de coronavirus, pandemie care a prins sistemul medical din România total nepregătit, PSD s-a gândit să exploateze un pic situația și să se alieze cu aceștia, promițându-le că vor avea grijă de ei.

Astfel, PSD le promite acestora marea cu sarea și garantează că va face tot posibilul pentru a corecta Ordonanţa 43/2020, prin acordarea unui spor de risc tuturor celor din sistemul medical, mai ales acum când riscurile sunt mult peste cele normale, cu care deja ne-am obișnuit.

„Am stabilit cu dumnealor să ne spună numărul aproximativ din cei 35% câţi sunt (cei care ar trebui sa primească sporul – n.r.), ca să-l avem ca fundamentare la amendament. Săptămâna viitoare, marţi, în comisie, vor fi invitaţi dumnealor la dezbatere. Vom avea amendamentul depus şi vom supune plenului pentru miercurea viitoare, astfel încât săptămâna viitoare domnul preşedinte să poată să promulge această lege, pentru că a ieşit şi a spus de acei 500 de euro. Am aflat astăzi cu surprindere că doar cei care au dovedit că au intrat cu o persoană confirmată cu COVID-19 vor beneficia de acest spor. (…) Trebuie să îndreptăm această nedreptate şi o vom face marţea viitoare”, a declarat Marius Budăi, conform agerpres.ro.

Sindicaliștii au primit vestea cu bucurie, mulțumindu-i liderului interimar PSD, Marcel Ciolacu.

„Îi mulţumesc domnului preşedinte Marcel Ciolacu. Am rămas surprins de disponibilitate şi de ceea ce dânsul încearcă să corecteze la Ordonanţa 43 care a fost făcută publică de preşedintele României, care, pentru personalul din Ambulanţă şi cel din sistemul de sănătate din linia întâi, în loc să aducă mulţumire, a adus un dezastru şi o nemulţumire, având în vederea că aplicabilitatea ordonanţei privind acest stimulent de risc este făcută foarte nemulţumitor pentru toţi colegii care au lucrat în perioada stării de urgenţă. Şi sperăm că vom reuşi să obţinem ca personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă, care desfăşoară activitate în teren, să beneficieze de acest stimulent, nu doar cei care fac dovada confirmării că au intrat în contact cu un pacient conformat pozitiv. E aberant. De două luni de zile încercăm să corectăm lucrul acesta. Astăzi a fost o decizie care va rezolva această problemă. Medici asistenţi ambulanţieri care lucrează în teren să beneficieze de acest sistem, pentru că toţi au prestat activitate într-un domeniu de risc şi faptul că nu s-a făcut testarea la toţi pacienţii la care s-a intervenit în această perioadă. (…) Noi am fost împinşi în faţă, chiar şi fără materiale de protecţie, fără izolete, pentru că erau folosite de alte compartimente, ceea ce a făcut să avem şi două decese din rândurile noastre – eroii noştri. În memoria lor am adus o floare în faţa Parlamentului României”, a spus reprezentantul sindical.

Citește și: ALDE l-ar vrea încă odată amendat pe Iohannis la CNCD

#News