Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la premiile BAFTA

În cadrul galei premiilor BAFTA de anul acesta s-a pus accentul pe diversitatea celor nominalizaţi, astfel că 16 din cei 24 de actori fac parte din grupuri ale minorităţilor etnice

În urma anunțării nominalizărilor la premiile BAFTA, documentarul „Colectiv” s-a ales cu o nominalizare la categoria „cel mai bun documentar”, astfel că retrospectiva lui Alexander Nanau asupra tragicelor evenimente va ajunge, inclusiv la gala Academiei Britanice de Film, scrie Mediafax.

Astfel, documentarul „Colectiv” trece de încă un prag, după ce, ulterior, a fost dublu nominalizat la premiile Oscar. În cadrul premiilor BAFTA, producția românească concurează cu „My Octopus Teacher”, „The Dissident” şi The „Social Dilemma”.

Documentarul „Colectiv”, o radiografie a sistemului de sănătate românesc sau o producție supraevaluată?

Cu toate că, din pricina componentei emoționale, documentarul „Colectiv” a fost apreciat de mulți dintre cei care l-au vizionat, au existat inclusiv păreri contradictorii în acest sens, reproșându-se faptul că documentarul lui Nanau nu a surprins elemente esențiale din tragedia din seara de 30 octombrie 2015, punându-se accent, mai degrabă pe activitatea jurnalistului Tolontan din acea perioadă.

Alte nominalizări la premiile BAFTA:

Cel mai bun film: „Nomadland” (care este, de altfel, și marele câştigător al Globurilor de Aur), „The trial of Chicago 7”, „The Mauritinian TBC” şi „The Father”.

Cea mai bună actriţă în rol principal: Bukky Bakray, Frances McDormand, Radha Blank, Vanessa Kirby, Wunmi Mosaku şi Alfre Woodard.

Cel mai bun actor în rol principal: Anthony Hopkins (pentru rolul din producţia The Father), Chadwick Boseman, Riz Ahmed, Adarsh Gourav, Mads Mikkelsen şi Tahar Rahim.

De menționat că în cadrul galei premiilor BAFTA de anul acesta s-a pus accentul pe diversitatea celor nominalizaţi, astfel că 16 din cei 24 de actori fac parte din grupuri ale minorităţilor etnice.

Citește și: De ce nu există oameni după Colectiv?