Bilanț Coronavirus în data de 10 martie 2020

Din păcate, în numărul celor infectați cu noul Coronavirus a ajuns la 25, după ce încă 8 persoane au fost confirmate în cursul zilei de astăzi. Astfel, ziua de astăzi devine ziua cu cele mai multe confirmări de când acest virus a poposit și la noi în țară.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat cu puțin timp în urmă că bilanțul a ajuns la 25 de persoane infectate, toate cele 8 noi cazuri fiind din Capitală. Trei dintre acestea au legătură cu ofițerul MAI depistat de curând cu virusul COVID-19, fiind vorba despre nora, fiul și nepotul bărbatului.

„Inca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. Multa sanatate! Putere medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes.

Ancheta epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continua.

Se impun masuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulantei, Smurd – ului, DSP cu toata aparatura si tratamentele necesare, igiena, dezinfectie, evitarea locurilor aglomerate, inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natura.
Cooperare. Responsabilitate. Actiune”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Nora bărbatului depistat, angajat al Primăriei București

„La Primăria Capitalei avem o colegă care este nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situaţie ca fiind un pacient COVID-19. În acest moment, este internată împreună cu soţul şi fiul său la Spitalul ‘Victor Babeş’. S-au realizat toate analizele, toate testele şi aşteptăm în acest moment rezultatele. Am luat toate măsurile care se impun. Toţi colegii săi au intrat de astăzi în izolare la domiciliu, practic nu au mai venit la serviciu, fac parte, de asemenea, din această anchetă epidemiologică şi vor răspunde tuturor întrebărilor adresate de către reprezentanţii DSP. În ceea ce priveşte zona unde se află respectiva direcţie, unde lucrează doamna în cauză, (…) s-a realizat dezinfecţie cu un aparat cu nebulizare, cu un dezinfectant de nivel foarte înalt. În funcţie de rezultatul testelor, vom lua măsuri şi mai serioase”, a explicat Firea, într-o postare video pe Facebook.

Citește și: Președintele s-a trezit! Astăzi e zi de conferință pe tema COVID-19

#News