să nu faci ce face psd-ul
Marcel Ciolacu

Cum problemele țării sunt multe, grave și urgente, PSD a decis că e cazul să se reunească astăzi într-un CEX. Problema principală pentru care aceștia au decis să organizeze întrevederea internă este învestirea noului guvern Orban, cu care, după cum știm, nu sunt de acord. Pentru a da jos guvernul aceștia au organizat o moțiune de cenzură în urmă cu o săptămână, moțiune ce s-a soldat cu succes.

Așadar, astăzi, cei de la PSD se vor strânge în cadrul unui CEX pentru a discuta despre strategiile pe care ar urma să le pună în practică, cum următoarea sarcină pe lista a parlamentului este votarea guvernului Orban II. Reamintim că PSD deține majoritatea în parlament.

„Înainte de toate vreau ca luni, când ne reunim toţi colegii din ţară, să avem o discuţie serioasă în ceea ce priveşte viitoarea strategie a PSD, să închidem discuţiile în ceea ce priveşte modificările la statutul PSD şi, nu în ultimul rând, să decidem data Congresului”, a spus Ciolacu, duminică, la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti.

Citește și: Ciolacu scoate colții și mușcă din reforma PSD

Modificări în statut

În afară de această problemă importantă pentru pesediști, se va discuta și despre statutul partidului și modificările pe care acesta le-ar putea suferi.

„Va fi depusă cu certitudine mâine (sesizarea către CCR – n.r.). Un singur lucru o să invoc astăzi din această sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota cu domnul Orban în Parlament? E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi, mai ales, cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze? Presupun că CCR o să ne lămurească”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la finalul Conferinţei extraordinare a PSD Bucureşti.

Cât despre acțiunile recente ale președintelui Iohannis, Ciolacu a afirmat că are de gând să sesizeze CCR, întrucât măsurile acestuia nu i se par constituționale.

#News