Ludovic Orban

Orban zice că alegerile locale s-ar putea derula concomitent cu cele parlamentare anticipate

Premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat de curând cum că își dorește ca alegerile locale să se întâmple cel târziu pe 21 iunie 2020. Cel mai probabil, acestea vor avea loc în a doua jumătate a lunii iunie, putând fi organizate în același timp cu cele parlamentare de tip anticipat, pe care PNL-iștii și le doresc, după cum au afirmat deja în nenumărate rânduri.

„În ceea ce priveşte alegerile locale este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie” a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune de la B1 Tv.

Citește și: Ciolacu și Stănescu se contrazic, dar rămân prieteni

Astfel, se dorește ca cele două tipuri de alegeri să se întâmple concomitent, însă posibilitatea alegerilor anticipate este condiționată de derularea evenimentelor. Astfel, acestea pot fi organizate doar în condițiile în care se reușește dizolvarea parlamentului, caz în care instituția va pune piedici alegerii unui premier de drept.

Citește și: Băsescu îi acuză pe liberali de interese politice

De asemenea, Ludovic Orban a ținut să menționeze că alegerile anticipate nu reprezintă un moft al partidului pe care îl reprezintă, ele fiind necesare bunei dezvoltări a țării noastre. Cu alte cuvinte, acesta a sugerat că situația majorității PSD în parlament este una critică ce trebuie rezolvată numaidecât. În altă ordine de idei, se dorește ca alegerile locale din 2020 să se desfășoare în două tururi, așa cum s-a mai spus și cu alte ocazii.

#News