Raed Arafat

Raed Arafat s-a declarat de curând extrem de nemulțumit de către cei de la PNL și despre felul în care se desfășoară activitățile administrative ale acestora. Aflat la Antena 3, Arafat a declarat că măsura prin care spitalele private pot accesa bani din sistemul public de sănătate i se pare una inoportună, dându-se prin intermediul acesteia astfel cale liberă privaților pentru a crea o competiție comercială ce nu este de bun augur.

Citește și: Colonelul Emil Apostol face dezvăluiri despre Arafat

”Poate că cel mai nociv este articolul 111, a cărui modificare deschide bugetul de stat către entitățile comerciale într-un mod foarte interesant, Articolul 111 fiind în titlul de medicină de urgență. Initial era că, dacă tratează un caz critic, pot accesa bugetul de stat, apoi a apărut că și la suspiciune de caz critic pot să acceseze bugetul de stat. Ce inseamnă asta? Înseamnă că am deschis și unitățile de primiri urgențe la o formă de competiție comercială”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat susține să sistemul de sănătate din România este subfinanțat

”Sistemul de sănătate din România este subfinanțat. Avem 5% din PIB, pe când media în Europa e peste 8%. La care intră spitalele private, spialele publice, toate cheltuielile de sănătate. Absolut tot ce intră pe acțiuni prioritate. (…) Apoi, spitalele publice trebuie încurajate să dezvolte tehnici noi. Cine mai vine cu o tehnică nouă să o dezvolte la spitalul public când știe că dincolo, dacă o dezvoltă la sectorul comercial poate să obțină bani pentru asta. Noi, ca impact, trebuie să ne gândim nu doar la satisfacția bolnavului că are o cameră mai frumoasă. Sectorul public nu poate fi slăbit. Un stat depinde de sectorul public. Un spital comercial oricând poate da faliment. Un spital județean de urgență nu e voie să dea faliment”, a mai spus Raed Arafat, la Antena 3.

Așadar, în concluzie, acesta se declară împotriva OUG-urilor date de către guvernul Orban, printre care și aceasta privind posibilitatea privaților de a primi bani din sistemul public de sănătate.

#News