Marcel Boloș: Românii care au un grad extrem de excluziune socială vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate

.Se vor acorda 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie si se vor acorda şase noi tranşe de 250 de lei pentru achiziţia de alimente şi mese calde, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane.

Românii care se află într-un grad extrem de excluziune socială vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, potrivit digi24.ro.

.Astfel, se vor acorda 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie si se vor acorda şase noi tranşe de 250 de lei pentru achiziţia de alimente şi mese calde, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane.

„Preşcolarii şi elevii din medii defavorizate vor primi vouchere în noul an şcolar pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg, cu ajutoare alimentare. Vor fi acordate vouchere pentru rezilienţă socială pentru repararea locuinţelor şi pentru achiziţia de electrocasnice”, precizează ministerul. Persoanele cu dizabilităţi vor primi vouchere pentru  procurarea echipamentelor asistive care să le îmbunătăţească viaţa şi să le dea, totodată, şansa la o activitate remunerată.

Mamele şi copiii nou-născuţi din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la naşterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic, menţionează MIPE.

Pentru contracararea scăderii generale a standardului de viaţă şi a apariţiei unor grupuri sociale vulnerabile, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene continuă implementarea măsurilor care să să preîntâmpine şi să compenseze efectele sociale destructive, cauzate de contextul macroeconomic, asupra grupurilor aflate în situaţie de risc. Conform MIPE, măsurile sunt legăate de strategiile naţionale în domeniul social, precum şi cu evoluţia macroeconomică, pentru a contribui la scăderea ratei riscului de sărăcie şi excluziune. Intervenţiile au fost condiţionate de realizarea unei documentări şi analize prealabile care să permită evidenţierea nevoilor adresate în cadrul propunerilor de proiecte, care să adreseze mai multe aspecte problematice de care depinde calitatea vieţii oamenilor, precum facilitarea accesului la piaţa muncii, educaţia sau locuirea.

Bărbat arestat preventiv pentru agresarea și sechestrarea unei femei