Novak Djokovic pe terenul de tenis la Melbourne

Liderul mondial, Novak Djokovic, a avut primul antrenament la Melbourne după ce instanța australiană a decis revocarea anulării vizei sale și astfel  a fost eliberat din carantina forțată în care a stat de la jumătatea săptămânii trecute. Pe contul său de Twitter, „Nole” a avut și prima reacție oficială cu privire la situația în care s-a aflat. Mai mult, susține acesta că scopul venirii sale în Australia este de juca într-unul dintre cele mai importante turnee de tenis, unde, de altfel, este campion en-titre, și unde visează să obțină cel de-al zecelea trofeu, un record al competiției.

„Sunt încântat și recunoscător că judecătorul a revocat decizia de anulare a vizei mele. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân aici și să încerc să câștig Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am venit aici pentru a juca unul dintre cele mai importante turnee în fața unor fani minunați”, a scris Djokovic pe contul său de Twitter.

Acesta a comentat la propria postare și afirmă că pentru moment, nu poate spune mai multe. „Dar mulțumesc tuturor pentru că mi-ați fost alături în situația asta și m-ați încurajat să rămân puternic”, a mai transmis liderul mondial.

De altfel, în cursul zilei, o serie de informații ce au avut ca sursă familia sârbului, anunțau faptul că Novak Djokovic ar fi fost arestat, mai mult, că acesta urma să fie deportat din Australia. Presa locală a infirmat acest lucru, iar potrivit The Age, o publicație ce apare în Melbourne, sportivul nu a fost arestat, iar ministrul pentru Imigrare al Australiei încă lua în considerare ce va decide în privința vizei sârbului. Viza acestuia nu a fost anulată, însă potrivit publicației menționate, Alex Hawke (ministrul Imigrației) are puterea legală să se răzgândească în următoarele zile, astfel că situația lui „Nole” rămâne incertă.

„Rămâne la discreția ministrului Hawke să considere dacă va anula viza domnului Djokovic, sub puterea personală de anulare reglementată de Articolul 133C(3) al Actului pentru Imigrări”, a transmis purtătorul de cuvânt al lui Hawke, citat de Digisport.

„Cea mai mare victorie din cariera sa, e mai mare decât orice Grand Slam”.

De asemenea, în cadrul unei conferințe de prsă în formatul video call, mai mulți membrii ai familiei lui Novak Djokovic au transmis lumii întregi că liderul mondial al tenisului masculin „nu a greșit cu nimic, nu a încălcat nicio lege”, ci doar „a fost subiectul hărțuirii și torturii. A luptat contra sistemului și a Guvernului, pentru că avea dreptul să fie în Australia. Nu ne-am mai confruntat cu o situație ca asta niciodată”, a afirmat mama sportivului, adăugând că „aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa, e mai mare decât orice Grand Slam”.

Citește și: Novak Djokovic va fi eliberat din carantină