Mii de costume şi accesorii de decor din filme celebre, scoase la licitaţie

Printre ele se află capul droidului C-3PO din „Star Wars” şi costumul lui Leonardo DiCaprio din filmul „Titanic”

Star Wars
Star Wars sursa foto pixabay

Mai mult de 1.800 de loturi de costume şi accesorii de decor vor fi scoase la licitaţie, între 9 şi 12 noiembrie, la Propstore, casă de licitaţii specializată în istoria cinematografiei, potrivit stiripesurse.ro.

Este vorba inclusiv de celebrul cap al droidului C-3PO din „Star Wars” şi de celebrul costum al lui Leonardo DiCaprio din filmul „Titanic”, realizat de James Cameron în 1997.

Estimarea pentru vânzarea obiectelor excepţionale este de aproximativ 14 milioane de euro. „Capul luminos” purtat de actorul Anthony Daniels în rolul lui C-3PO în „Star Wars: A New Hope”, unul dintre punctele de atracţie ale licitaţiei, este estimat la 550.000 de euro. „Avem toate suvenirurile lui Anthony Daniels din perioada în care a lucrat la filmele „Star Wars”. Acestea includ recuzita de scenă şi alte câteva părţi ale droidului, cum ar fi mâinile şi picioarele sale. În cele din urmă, avem scenarii originale cu comentarii adnotate”, a declarat directorul Popstore, Stephen Lane.

Pentru costumul lui Leonardo DiCaprio, oferta licitatorului este la fel de atrăgătoare. Ceea ce a mai rămas din costumul „Titanic” este cămaşa, vesta şi pantalonii pe care DiCaprio i-a purtat în film, obiectul fiind evaluat între 100.000 şi 200.000 de dolari.

Pasionaţii de film vor avea de ales între două rarităţi: scenariul filmului „The Shining”, notat de mână de Stanley Kubrick (între 25.000 şi 45.000 de euro) şi haina purtată de Marlon Brando în „The Godfather” (între 20.000 şi 40.000 de euro). De asemenea, fanii lui Indiana Jones pot achiziţiona biciul lui Harrison Ford din „Indiana Jones şi Templul Blestematului” (80 000 – 160 000 de euro). Un bucureștean și-a înșelat iubita cu peste 270.000 de euro