Tragedie în lumea artistică: Olivia Newton- John a murit după o luptă grea cu cancerul

Artista, în vârstă de 73 de ani, a înființat o fundație care se ocupă cu găsirea tratamentelor pentru această boală.

Olivia NewtonJohn a murit la vârsta de 73 de ani, a anunțat luni pe rețelele sociale de soțul ei, John Easterling. Artista a luptat mai mulți ani cu un cancer care recidivase, ea înființând o fundație care se ocupă de cercetarea unor noi metode de tratament a acestei boli, potrivit digi24.ro. Olivia Newton-John a devenit o militantă proeminentă în lupta anti-cancer, după primul diagnostic primit al acestei boli, înființând Olivia Newton-John Cancer and Wellness Research Centre în Melbourne.

Regina Elisabeta a II-a a onorat-o cu titlul de „Dame” în 2020 pentru eforturile făcute în lupta împotriva acestei boli

Olivia Newston- John credea că va învinge boala, cerând Australiei să adopte legile statului american în care ea locuia, California, pentru a permite folosirea marijuanei în tratamente. Olivia Newton-John a dezvăluit că deși a fost disperată, a avut „o carieră incredibilă”, neavând de ce să se plângă.

  Olivia Newston- John a fost diagnosticată în anul 1991 pentru prima dată cu cancer de sân, suferind o mastectomie parțială, boala revenind după 21 de ani

Vedeta a anunțat în anul 2018 că are metastaze iar un an mai târziu, a mărturisit în emisiunea „60 Minutes” că suferă de cancer în fază terminală, neștiind cât mari are de trăit. „Dame Olivia Newton-John (73 de ani) s-a stins din viață liniștită, în această dimineață, la ferma ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni. Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte dificile”, a anunțat John Easterling, soțul ei. Olivia Newton- John a câștigat patru premii Grammy și a vândut peste 100 de milioane de discuri. Olivia Newton-John a fost nominalizată la Globul de Aur și a interpretat „Hopelessly Devoted to You” la Premiile Oscar din 1979.

Sucul care previne apariția cancerului