suc de morcovi
Suc de morcoi. Sursa foto: bz1.ro

Sucul de morcovi are numeroase beneficii pentru sănătate, deoarece îmbunătăţeşte vederea și menţine inima sănătoasă, protejând organismul de cancer. Sucul de morcovi este bogat în potasiu, vitamina C şi provitamina A, având un conţinut scăzut de calorii şi carbohidraţi, dar fiind bogat în nutrienţi. Sucul de morcovi îmbunătăţeşte vederea, stimulează imunitatea şi poate regla nivelul de zahăr în sânge. Băutura îmbunătăţeşte sănătatea pielii, menţine inima sănătoasă şi protejează ficatul.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, există studii potrivit cărora sucul de morcovi poate preveni cancerul.

Poliacetilene, beta-caroten și luteina (compuși) din extractul de suc de morcov sunt eficiente împotriva celulelor leucemice umane.Tratarea celulelor leucemice care au extracte de suc de morcovi timp de 72 de ore a condus la moartea celulelor canceroase, oprind ciclul de creștere al celulelor. Un alt studiu pe eprubetă a indicat că poliacetilenele sunt principalii factori anticancerigen din sucul de morcovi. O dietă bogată în potasiu protejează împotriva hipertensiunii arteriale și a accidentului vascular cerebral, compușii antioxidanți din sucul de morcovi fiind benefici pentru inimă. Consumul a 2 căni (480 ml) de suc de morcovi pe zi a crescut semnificativ antioxidanții din sânge, scăzând oxidarea lipidelor din sânge.

Noi probleme pentru Bianca Drăgușanu!