FOTO https://stirimondene.fanatik.ro/
FOTO https://stirimondene.fanatik.ro/

Liderul PRO România Victor Ponta de declară nemulțumit de modul în care Guvernul Orban a ales să gestioneze subiectul începerii școlii. În opinia acestuia, școala ar fi la fel de importantă ca sănătatea și economia, drept pentru care executivul ar trebui să găsească de urgență o soluție pentru a rezolva problema cursurilor ce ar trebui să înceapă în toamnă.

În același mesaj postat pe pagina sa de socializare, Ponta afirmă că liberalii și-ar dori să scape de responsabilitate, singura grijă concretă a acestora fiind reprezentată de alegerile locale din septembrie.

Ponta: „Se aruncă pisica moartă”

„Scoala este la fel de importanta ca si Sanatatea si Economia / daca Guvernul Orban si PNL sunt interesati doar de Alegeri si voturi – noi trebuie sa cautam si sa prezentam solutii ! Din pacate, solutiile prezentate de Presedintele Iohannis sunt gresite – si au deficiente majore !

“Descentralizarea deciziei” de a deschide o Scoala este doar o metoda clasica de scapa de responsabilitate / se “arunca pisica moarta” in curtea fiecarei Scoli / nu exista reguli clare , o unitate de actiune si decizie / doar fuga de raspundere a celor care ne-au bagat in aceasta situatie!

Trebuie venit urgent cu solutii adevarate – nu putem sa actionam toti cum a actionat Presedintele- care “s-a spalat pe maini” si a “spalat” de raspundere si Guvernul LUI!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Cu toate astea, este de remarcat că în cursul zilei de vineri, același Victor Ponta lăuda Guvernul Orban, afirmând „Dar acum Guvernul a făcut un lucru bun – și nu trebuie criticat doar ca să zici că ai criticat: a schimbat conducerea liberală incompetentă a DSP București”.

În ceea ce privește începerea școlii, președintele Klaus Iohannis a declarat în cursul săptămânii trecute următoarele:

„Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Citește și: Băsescu, despre Tăriceanu: „O să-l bat de-o să-l snopesc! O să-i scot politica din cap!”

#News