Sute de oameni de pe un vas de croazieră au acuzat simptome de diaree și vărsături

Epidemiologii şi agenţii de sănătate a mediului din cadrul Programului de igienizare a navelor al CDC au sosit la nava care a acostat în Texas, la 5 martie.

Sute de pasageri şi membri ai echipajului s-au îmbolnăvit în timp ce erau la bordul unei nave de croazieră a companiei Princess Cruises, dar cauza suferinţei lor rămâne deocamdată necunosuta. 284 din cei 2.881 de pasageri de pe uriaşul vas de croazieră Ruby Princess au anunţat că se simt rău în timpul voiajului pe care l-au făcut între 26 februarie şi 5 martie, au declarat anchetatorii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite. De asemenea, 34 din cei 1.159 de membri ai echipajului au raportat că s-au îmbolnăvit, potrivit ziare.com.

 Simptomele invocate au fost vărsături şi diaree. Epidemiologii şi agenţii de sănătate a mediului din cadrul Programului de igienizare a navelor al CDC au sosit de îndată ce nava a acostat în Galveston, Texas, la 5 martie.

Epidemiologii şi agenţii de sănătate a mediului din cadrul Programului de igienizare a navelor al CDC au sosit de îndată ce nava a acostat în Galveston, Texas, la 5 martie. Aceştia nu au stabilit deocamdată cauza îmbolnăvirilor. Echipajul de pe navă a făcut curăţenie mai frecvent şi a folosit proceduri de dezinfecţie odată ce a început epidemia de la bord, a declarat CDC. De asemenea, aceştia au colectat mostre de scaun pentru a fi analizate de CDC. Angajaţii au recomandat pasagerilor bolnavi să se izoleze în camerele lor, a declarat un purtător de cuvânt al Princess Cruises. Compania crede că îmbolnăvirea a fost probabil cauzată de un norovirus, un virus foarte contagios care provoacă vărsături şi diaree. Norovirusul, care este numit uneori „virusul vaselor de croazieră”, provoacă peste 90% din focarele de boli diareice pe navele de croazieră.

Român reţinut pentru că și-ar fi supus fiica unor rele tratamente, pentru a fi exploatată sexual de un cetăţean francez