MAE: Un cetățean român a murit în Fâșia Gaza

Bărbatul cu dublă cetăţenie, israeliană şi română era ostatic în Fâşia Gaza

mae
MAE

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, a comunicat sâmbătă dimineaţă MAE, potrivit digi24.ro.

 „În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza”, se arată într-un comunicat al MAE.

 MAE a transmis condoleanțe familiei îndoliate. În prezent, trei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza. Context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza. De asemenea, ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene în privința situației din Gaza, mai precizează MAE. De asemenea, moartea a trei ostatici israelieni care au fost răpiţi de Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie au fost confirmate vineri de familiile lor. Bolnavii cronici din România, vaccinați gratuit