Un castel din Italia și un sat, vândute cu 2 milioane de dolari

 Castelul se vinde cu o parte din satul care a făcut odată parte din domeniul său

Un castel medieval din Italia și cătunul Serravalle unde se află, aflate la jumătatea distanței dintre Modena și Bologna, in nordul țării, sunt scoase la vânzare pentru 1,9 milioane de euro sau aproximativ 2 milioane de dolari. Castelul este locuibil, fiind dotat cu apă curentă, electricitate și încălzire, necesitand doar reparații minime, prețul fiind negociabil, potrivit digi24.ro.

 Amplasat într-o zonă cu dealuri înverzite, castelul se vinde cu o parte din sat, care a făcut odată parte din domeniul său

.Castelul are fortificația antică originală cu o suprafață de 1.800 de metri pătrați, situată la o altitudine de 400 de metri. Proprietatea cuprinde castelul medieval, un palat impunător din secolul al XVIII-lea cu 3 etaje numit Palazzo Boccadiferro, unde locuiesc ocazional proprietarii actuali, o cabană de vânătoare cu magazie de lemne, un turn de observație cu patru etaje, o pasarelă panoramică și un parc luxuriant de 14.000 de metri pătrați. „Nu numai că este foarte convenabil, dar are un potențial enorm atât ca domeniu privat, liniștit și izolat, cât și ca investiție într-o eventuală stațiune”, a declarat Paolo Giacopini,reprezentantul Immobiliare Giacopini, agenția imobiliară care se ocupă de vânzare.

„Farmecul și panorama sunt de neegalat. Clădirile sunt înconjurate de podgorii, într-o locație strategică între cele două orașe importante din Emilia Romagna, o regiune minunată, care are chiar mai multe castele și conace decât Toscana vecină”, a mai spus Giacopini.

Proprietatea este închiriată pentru evenimente private și conferințe, dar actualii proprietari nu mai pot face față administrării vastului domeniu. Ei locuiesc la castel în lunile de vară, spune Giacopini, așa că este complet utilat și are mai multe dormitoare și băi. Cabana de vânătoare cu două etaje este și ea încălzită. Castelul este conservat impecabil,  dar alte părți ale proprietății, cum ar fi turnul de pază, construit în 1227 și modificat în 1523, are nevoie de câteva reparații. Mobilierul luxos în stil renascentist, inclusiv picturile, pot fi cumpărate și ele. Având în vedere valoarea istorică și artistică, castelul se află sub supravegherea autorităților regionale de patrimoniu, care au impus restricții în privința schimbărilor structurale. Orice lucrare de amenajare necesită aprobare, iar modificările nu prea sunt posibile.

Exportul de bușteni ar putea fi interzis în totalitate pentru perioada de 10 ani