Târgul de Mucenici din Parcul Tineretului, oprit temporar de comisarii Protecției Consumatorilor

Au fost verificați 7 participanti la eveniment, care au fost sancționați pentru deficiențele înregistrate

Activitatea din târgul “Tradiții româneṣti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, din Parcul Tineretului din Capitală, a fost suspendată în urma controalelor efectuate de ANPC, potrivit g4media.ro.

  „În urma unei solicitării a Poliției Locale Sector 4, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul Bucueeşti (CPCMB) a desfăşurat o acțiune de control la evenimentul “Traditii româneṣti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, în Parcul Tineretului, dun Capitală, eveniment care urmărea prezentarea obiceiurilor din Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Bucovina. Pentru neregulile constatate, operatorul economic SC Autentic Tehnology @ Events SRL, organizatorul evenimentului, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, precum şi cu dispunerea māsurii complementare de suspendare a activitătții, respectiv oprirea temporară a întregului eveniment”, transmite ANPC.

 De asemenea, au fost verificați 7 participanti la eveniment (operatori economici), care au fost sancționați pentru deficiențele înregistrate cu oprirea definitivă de la comercializare a circa 200 kg de produse alimentare, în valoare de 12.500 lei,  oprirea temporară a prestării serviciilor pentru cei 7 operatori.

 Dintre neregulile constatate de Protecția Consumatorilor au fost lipsa documentelor necesare funcționării, nerespectarea condițiilor de pāstrare stabilite de producător, lipsa unei surse de apa potabilă, expunerea preparatelor culinare la comercializare fără existența elementelor de protecție şi siguranță alimentară.

Un bărbat a furat din curtea poliției din Botoşani un autoturism confiscat