Mihai Fifor - PSD

Într-o ultimă postare pe contul său de Facebook, senatorul PSD Mihai Fifor și apropiat al regimului Dragnea cât și a fostei guvernări a Vioricăi Vasilicăi Dăncilă a făcut declarații dure cu privire la actuala guvernare Orban, numindu-i pe cei din PNL austeri și menționând că politica pe care aceștia o exercită nu ar face decât să îi afecteze pe pensionari, însă și pe bugetari. De asemenea, acesta criticat noile intenții ale PNL de a crește vâsta de pensionare, nemenționând, însă, categoriile de muncă ce ar fi vizate de aceasta posibilă viitoare schimbare.

Declarația de pe Facebook a senatorului Mihai Fifor:

”După ce ani de zile au acuzat cu nu sunt bani de pensii, deși erau, după ce au refuzat îndelung să-și asume creșterea cu 40% a pensiilor începând cu septembrie 2020, liberalii, conduși de Orban, revin la scenariul pensionării la 70 de ani și reiau teoria creșterii contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii.

De fapt, un nou cadou făcut de PNL business-urilor private, aspect evidențiat clar de marile sindicate din România.
În speță, inițiativa reprezintă un mod de subminare al sistemului public de pensii, iar majorarea anunțată de Cîțu de la Pilonul I la Pilonul II de pensii, de la 3,75% cât e în prezent, la 6% în 2021 este un semnal clar în acest sens.

Riscul este cu atât mai mare cu cât guvernarea PNL a eliminat posibilitatea opțiunii între Pilonul I și Pilonul 2, pe care guvernarea PSD legiferase.

Ceea ce este și mai dureros e faptul că PNL ignoră evidența fpatului că în România nu se poate mări vârsta de pensionare sub nicio formă, nici măcar ca opțiune. Realitatea ne arată că în România speranța de viața este de 75 de ani, față de media UE de 81 de ani. Prin urmare, orice comparație cu Uniunea Europeană trebuie să pornească de la această diferență.

După refuzul de a majora alocațiile copiilor, inghetarea pensiei minime și măsura ilegală de a crește accizele la carburanți, PNL a început anul cu o nouă agresiune la adresa românilor.

Cinismul politicii liberale nu mai surprinde pe nimeni. Dar efectele catastrofale ale acestei guvernarii vor fi greu, daca nu imposibil de corectat dupa ce romanii ii vor trimite acasa.”

Foto

#News