Céline Dion a anulat o serie de concerte programate anul viitor, inclusiv cel de la București

Motivul îl reprezintă problemele de sănătate

După ce a anulat deja de trei ori datele din turneul său european din 2020, cântăreaţa Céline Dion a anunţat joi noi anulări de concerte din cauza problemelor de sănătate, inclusiv cel de la Bucureşti, potrivit g4media.ro.

 Într-un mesaj video postat pe reţelele sale de socializare, Celine Dion a explicat că este victima unei „tulburări neurologice rare” care provoacă „spasme” şi dificultăţi la nivelul corzilor vocale.

„Céline Dion este urmată de echipa ei medicală, care se ocupă de tratament”, au declarat surse din anturajul ei într-un comunicat de presă. Echipa vedetei precizează că opt concerte programate pentru această vară sunt anulate. Concertul artistei la Bucureşti urma să aibă loc, pe 11 iulie 2023, pe Arena Naţională. Celine Dion suferă de distrofie musculară, o afecțiune autoimună. Aceasta are spasme musculare severe. Familia lui Celine Dion a declarat că această se confruntă cu dureri mari care îi paralizează picioarele.”Speram cu adevărat să fiu pregătită să urc pe scenă acum, dar constat că trebuie să fiu mai răbdătoare şi să urmez recomandările medicilor mei”, a scris Celine Dion pe rețelele de socializare.

Distrofia musculară reprezintă o afecțiune destul de rară, ereditară, care atacă mușchii corpului, slăbindu-i.

Această boală duce la slăbirea mușchilor, în special a celor scheletici, care sunt controlați în mod voluntar de către creier. Din păcate nu există un tratament pentru a scăpa de această boală. „Celine se confruntă cu spasme musculare persistente și severe care o împiedică să concerteze. Echipa ei medicală continuă să o supravegheze și să o trateze. Simptomele cu care se confruntă o împiedică să participe la repetițiile pentru noul show”, a anunțat echipa lui Celine Dion.

Evoluția bolii poate fi încetinită cu ajutorul medicamentelor și al terapiilor indicate de medic.  Din cauza afecțiunii de care suferă, cunoscută artista a slăbit enorm și, potrivit informațiilor din partea apropiaților săi, ar fi ajuns să cântărească numai 40 de kilograme.

Centre de evaluare a copiilor cu viroze respiratorii, înființate la 59 de spitale din România