Un bărbat aflat că nu e divorțat de fosta nevastă, deși primise certificat de divorț

El a aflat acest lucru când a vrut să se recăsătorească,

 Un bărbat din Hunedoara a aflat, atunci când a depus actele de căsătorie cu noua parteneră, că nu e divorțat de fosta soție. Certificatul de divorț pe care îl avea era fals, motiv pentru care s-a adresat instanței. În fața judecătorilor, angajata primăriei a recunoscut falsul, potrivit digi24.ro.


În vara anului 2015, bărbatul și soția lui au decis să divorțeze, după 14 ani de căsătorie.

Ei au mers în fața ofițerului de stare civilă de la Primăria Aninoasa, județul Hunedoara, au achitat taxa de 500 de lei și au depus toate actele necesare. 30 de zile mai târziu, după expirarea termenului legal de reflecție, cei doi s-au dus din nou la primărie ca să ridice certificatul de divorț.5 ani mai târziu, bărbatul a vrut să se recăsătorească cu o altă femeie. El mers să depună cererea tot la Primăria Aninsoara, unde a aflat că nu e divorțat, în acte, de fosta soție.

În fața instanței de judecată, ofițerul de stare civilă, acuzat de fals intelectual, și-a recunoscut falsul. Femeia ar fi omis să înregistreze documentele de divorț depuse de soți și și-a dat seama după cele 30 de zile de reflecție au expirat.

De teama de a nu fi reclamată, angajata a întocmit în fals certificatul de divorț, cu tot cu număr de înregistrare fals.

Funcționara spune că a apelat la fals, deoarece fosta soție a bărbatului urma să plece în străinătate și nu era timp fizic pentru refacerea documentelor. După șapte ani, Judecătoria Petroșani a condamnat-o pe femeie la 10 luni de închisoare cu amânare, dar părțile vătămate au făcut apel la soluția judecătorilor, iar dosarul s-a mutat  la Curtea de Apel Alba Iulia. Luna trecută, magistrații instanței superioare au decis încetarea procesului față de fosta angajată a primăriei. Dosarul a fost retrimis la Judecătoria Petroșani pentru a se judeca civil, deoarece foștii soți au cerut daune morale și materiale.

Instagram oferă o nouă facilitate utilizatorilor