Sursă foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor, Romsilva
Sursă foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor, Romsilva

Un râs a fost surprins de o cameră de monitorizare a faunei. Exemplarul, care trăiește într-o pădure din Parcul Natural Putna din Vrancea, a fost filmat, iar videoclipul a fost distribuit de reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor, Romsilva.

Râsul, cea mai mare felină din Europa, este foarte rar văzut în libertate

Potrivit Romsilva, pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.

Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Râșii au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori ies la vânătoare”, au explicat membrii Romsilva, într-un text distribuit pe contul de Facebook.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor, Romsilva.

Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea. De asemenea, are o suprafață de peste 38.000 de hectare. Dintre acestea, peste 33.600 de hectare sunt păduri.

Și un cerb a fost surprins de camerele de monitorizare Romsilva, în Munții Apuseni

Ieri, 7 octombrie, un cerb ”nervos” a fost filmat în perioada boncănitului, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni.

Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie”, a transmis Romsilva.