Foto: Facebook Nelu Tătaru

Într-un interviu acordat postului Digi 24, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a precizat că România se poate aștepta și la 2.000 de cazuri de coronavirus, pe zi, dar în același timp, „depinde doar de noi toți” care va fi evoluția epidemiologică din următoarea perioadă. Mai ales în contextul în care săptămâna viitoare se vor deschide școlile, iar la finalul lunii vor fi alegeri locale.

„În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1.500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli (n.r. mască, distanță și spălat pe mâini) poate să ne ducă și la peste 2.000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi”, a spus Tătaru într-un interviu exclusiv pentru Digi24.

Finalul lunii, unul cu suspans

„Când vom avea primele 14 zile de la reluare. Și atunci vom vedea. Simptomatologia unei boli poate apărea din a doua până în a zecea zi a bolii respective, a infecției cu SARS CoV- 2. Dacă noi începem pe 14, să ne gândim că cele două săptămâni merg spre sfârșitul lunii”, a mai spus ministrul.

De la începutul epidemiei, în România au fost confirmate 97.033 de infectări cu coronavirus, iar 3.967 de persoane infectate au decedat. În ultimele 24 de ore, au fost 1.136 de cazuri noi, din 20.552 de teste efectuate.

Citește și: Tătaru, despre imunizare. România, o rată de aproape 4%

#News