Viorica Dăncilă - foto Iulia Kelt

Ne-amintim cu toții avântul în politică al Vioricăi Dăncilă. Aruncată în față de PSD, pe post de scut anti rezist pentru Liviu Dragnea și lăsată acolo o perioadă – până la noi reorganizări. La momentul respectiv, al prezidențialelor, Dăncilă părea mai mult un pariu decât o siguranță. Un pariu pe care cei din PSD urmau să îl piardă cam ca la păcănele. Nu cu câteva procente ci cu atât de multe încât imediat ce doamna politicii populare a României a plecat cu cocul între vine de la urne, aceștia s-au și reorientat către Marcel Ciolacu.

Însă iată că acum DNA-ul pare să fi pus ochii pe fosta campanie a Vioricăi Dăncilă, luându-i pe cei din PSD la întrebari în legătură cu achizițiile făcute pe timpul acesteia. Viorica, ca de obicei, nu știe. Nici despre achiziții, nici despre anchetă. Mă rog, se face că nu știe.

DNA cere documente, Romașcanu o dă din colț în colț: „Ştiu că sunt cerute, nu am detalii, le voi afla în curând.”

„Eu, personal, nu ştiu să existe o anchetă privind derularea campaniei prezidenţiale a PSD. (…) Vreau să subliniez, fiindcă am văzut că au apărut foarte multe speculaţii, mulţi oameni care au venit cu acuzaţii nefondate, nu m-am ocupat, în calitate de preşedinte, de partea financiară sau de contracte. Toate au fost semnate de secretarul general şi semnate de trezorierul partidului şi cred că aceşti oameni nu au încălcat legea”, a spus Viorica Dăncilă, fostul președinte PSD.

Însă pentru că ceva-ceva tot știa…

„Într-adevăr, din câte ştiu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin preşedinte al partidului. Ca preşedinte de partid şi ca premier, am respectat întotdeauna legea. Am lăsat lucrurile în ordine, atunci când am plecat din fruntea partidului. Deci, activitatea financiară cred că s-a derulat corect. Acest lucru a fost confirmat şi de faptul că AEP a deblocat banii pentru subvenţia cuvenită PSD. Ştim că a existat şi un control al Curţii de Conturi şi nu s-au găsit nereguli”, a adăugat Dăncilă (PSD).

Probleme în PSD și la europarlamentare

„Legea spune că atribuţiile mandatarului oficial sunt de a depune cererea de rambursare şi lista de candidaţi, semnată de către reprezentantul legal al partidului, potrivit statutului propriu. Potrivit statutului propriu, reprezentantul legal, la data depunerii cererii, era preşedintele Executiv, doamna Dăncilă, şi nu era semnătura doamnei Dăncilă. Autoritatea a cerut, printr-o serie de patru adrese, clarificări, şi în niciuna dintre adrese, nu a rezultat împuternicirea de semnatar al acelei adrese de către domnul Drăghici, prin semnătura doamnei Dăncilă”, spunea, la rândul lui, preşedintele AEP, Mituleţu Buică, potrivit Gândul.ro.

Citește și: Daniel Zamfir îl invită pe Cîțu la audieri

#News