Politica gălățeană reprezintă, pentru mine, un balet nesfârșit între aceeași actori politici, economici și de influenta. Nu pot fi altfel decât subiectiv, pentru că acest balet politic gălățean mă privește.

PSD, PNL, ALDE, PMP, USR, PLUS, Pact, PRORO, IPM. O ordine cronologică. UNPR și UDMR sunt balamalele necesare PSD sau PNL, dupa caz. Iar cum interesul este reprezentat național de o izmană și local de un polonic voi trece peste. Iar UDMR … iertat sa îmi fie, dar mai întâi să îmi explice cum e posibil ca în comune și sate fără pic de ungur, sunt reprezentanți ai UDMR în secțiile de vot. Sau poate că ar trebui să întreb pe la PSD sau PNL?

PSD … inima se înalță, sufletul tresaltă și proletariatul care se cacă mândru în fundul curții sare în ajutorul nomenclaturii care moștenește domenii cât un județ de la mama sau mătușa. Doar ei si oamenii lor sunt mereu pe fază când apare ceva prospătura pe SEAP și dispare în câteva minute. Afaceriști de carton, care fără stat nu puteau să administreze nicio tarabă în piață. Dar, să vorbim concret.  Nu mă voi duce ab urbe condita, ci în zilele de grație ale lui 2020. An electoral.

Joaca în PSD Galați este mai importantă pentru tabloul intern decât pentru cel extern. Mai important este controlul organizației decât orice altceva. Cine se bate și de ce? Primarul în exercitiu, Ionuț Pucheanu (Betonuț pentru amici) și Costel Fotea, președintele CJ, care apare acum pe mai multe afișe decât Doru Octavian Dumitru, pe vremuri. Păi de ce? Căci amândoi, teoretic, nu sunt pe curs de coliziune. Se bat pentru ceva ce nu au, nu pe ceva ce au deja. Deci, acel ceva nu le aparține lor ci superiorului, marelui panglicar care se ține în umbra verzei de briusel, Dan Nica. 

Competiția din eșalonul inferior, să însemne oare că Nica sângerează și nu se vede în public? Să fie oare conștientizarea eroziunii PSD și să se pregătească o re-revopsire internă a PCR, FSN, PDSR, PSD … în ceva la fel de indigest? Pe plan local, de competiția dintre cei doi se știa, se simțea în activitatea și în lipsa activității pe facebook a falangelor de postaci de la municipiu și de la județ și a devenit vizibilă când ambii capi au organizat evenimente simultane, fără a sufla o silabă despre celălalt.

Unul a primit niște ajutoare medicale de o calitate îndoielnică, altul a taiat o pamblica în municipiu. Ridicolul celor două evenimente este reprezentativ. Pofta politicienilor romani în a tăia panglici este bine cunoscută.

Problema este că Fotea a scăpat, pentru zece minute, un comentariu pe FB, in care a spus sec, despre unul dintre eroii pamblicii, că este un bou.

Și Pucheanu e celebru pentru că se ceartă cu cetățenii pe Facebook și urlă la subordonații din Primărie. A fost rândul lui Fotea să fie lăsat de nervi.

Vorba aia, problema comunității este că, deși atât pe Pucheanu iar mai nou și pe Fotea îi lasă nervii, îi ține partidul.

Motive de nevricale au: după alegeri, balta va fi prea mică pentru atâția șalăi.

Balta este statul, unde însa nu prinzi nicio functie și niciun contract dacă nu ai funcție la partid. Asa functioneaza PSD.

Din cotonogeala internă se va revărsa campania electorală cu dublu sens a celor doi. Sub sloganul „niciun apartament fără bordură, nicio mărgică fără panglică”. Tovarăși credeți în karma?

Citește și: Barna își transformă pagina de Facebook într-un blog culinar

#News