Dan Barna (Facebook)

Pentru că e weekend chiar și la Dan Barna acasă, acesta s-a gândit că n-ar fi rău să lase politica de-o parte și să posteze pe pagina sa de Facebook un altfel de conținut, cu target direct spre toate gospodinele dibace care i-au dat like. Astfel, în dorința sa de-a poza în „om normal”, Barna ne povestește „amintiri din copilărie” și ne învață cum să facem socată, știrbindu-i Jamilei câteva dintre cititoare, în mod sigur.

Unii l-au aplaudat, alții i-au mulțumit pentru rețetă, în timp ce alții l-au întrebat de ce nu a apelat la o echipă de marketing care să-i mai filtreze din conținut. Așa-i în politică, nu poți să-i mulțumești mereu pe toți.

„De weekend: Amintiri din copilărie – Socată

La vremea aceasta a anului, una din bucuriile noastre, ale copiilor, era să găsim și să culegem flori mari de soc, (pe străzile cu case și grădini din Sibiul acelei vremi nici nu era foarte dificil) din care mama ne făcea o socată grozavă.

În cele 4-5 zile cât stătea socata în borcanele de 10 litri, “să se facă”, amușinam cu nerăbdare, și eu și frații mei, gustând pe discret, cu lingura în strecurătoare, ca să ne anunțăm părinții că: e gata!!!

Zilele trecute, în spiritul de tip casnic al pandemiei, am căutat și am găsit pe olx borcanele în cauză și am “montat” o socată pe care am așteptat-o ca și când… Iar în această seară tocmai o tragem în sticle.

Vă doresc tuturor un weekend frumos și o sărbătoare de Rusalii cu bucurie și Duh.”, spune Dan Barna, pe Facebook.

Apoi, aproape neîntrebat de nimeni, tot el într-un comentariu:

Rețetă de socată à‎ la Dan Barna

„Pentru că m-ați întrebat mai mulți despre rețetă iata cum e cea pe care o folosim la noi în familie:

Borcan de 10 litri cu apă, 8-10 flori mari de soc sau 15-16 dacă sunt mici, zahar/ miere sau alt indulcitor 600-800 g, ( aici un borcan e indulcit cu miere unul cu zahar), trei patru lamai taiate bucati, merge si o portocală si niste zahar vanilat.
Se pun toate in borcan, se lasa intre 3-5 zile functie de cat de cald e unde tineti borcanul. Se amesteca de doua trei ori pe zi cel putin si se strecoara/se trage in sticle, de preferat din sticla, inainte sa fie acidulată dar cand are parfumul inconfundabil.
Sticlele se tin apoi la rece pentru a inceti procesul de fermentarea care e inevitabil. La frigider el se va produce mult mai lent dar oriune le tineti vă recomand să lăsați dopul slăbit pentru a nu amorsa o bombă care să genereze rezugravirea bucatariei.
Spor si savoare🤝”, completează Barna.

Citește și: Băsescu face tot posibilul să mai ia o amendă de la CNCD

#News