Daniel Zamfir

Daniel Zamfir a anunțat că și-ar dori ca ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, să dea o serie de explicații în fața Comisiei economice şi de buget din Senat. În opinia acestuia, Cîțu ar trebui să se prezinte în cursul zilei de miercuri la audieri pentru a explica de ce se laudă că totul ar fi minunat când, tot în opinia social democratului, lucrurile nu ar sta tocmai așa. Ba mai mult decât atât, Cîțu ar mai „bate și câmpii”.

„Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează in legatură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, Agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem iî jos, in timp ce ministrul nostru de Finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după corona-criză! Ministrul Cîţu va fi invitat miercuri, în fata Comisiilor economică şi buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe multe explicaţii. Pe Cîţu l-am auzit că totul este minunat. Oare ceilalţi bat câmpii? Îl chemăm pentru a explica situaţia reală în care se află România (…). Îl chemăm să aflăm de ce sunt diferenţe între declaraţiile lui şi avertizările celor mai implicate instituţii – Comisia Europeană, Banca Naţională şi Standard & Poor’s. Toate ne dau perspective negative şi Cîţu dă perspectivă pozitivă. O fi cum zice Cîţu, dar hai să o vedem şi noi”, a declarat senatorul social-democrat, Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir: „Cîţu a plecat de la o creştere economică de 5,2% , a doua cea mai mare din UE, şi în numai şapte luni ne-a dus în prăpastie”.

„A împrumutat 80 de miliarde şi a băgat în economie doar 3 miliarde! Unde-s banii, dle ministru? Ce interes aveţi să amanetaţi România? Cui aţi promis CEC-ul? Cui aţi promis Hidroelectrica?”, a mai scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Citește și: Standard & Poor’s îi dă o bilă albă lui Cîțu

#News